Fiasco

Een typisch gevalletje evaring rijker, illusie armer. Tim Strijbosch had zich veel voorgesteld van het avontuur bij Oosterzonen in de Belgische Vierde Nationale. Eens temeer is gebleken dat het voetbal bij de zuiderburen heel anders beleefd wordt dan in Nederland. “De trainer verlangde dingen die mijns inziens niet kunnen. En op een gegeven moment had ik daar genoeg van. Was er helemaal klaar mee”, zegt de spits die verwacht na de winterstop bij UNA/Brinvast te voetballen.

Het geld was goed en de plannen vol ambitie, maar in de praktijk bleek de aanpak niet te werken. Op de eerste plaats voor Strijbosch zelf. “Er werd verwacht dat je negentig minuten lang druk zette op de tegenstander. Lopen, lopen en nog eens lopen. En daarnaast scherp voor de goal zijn. Geloof me, het was niet te doen. Elke keer als ik de trainer hierover aansprak, stond hij niet open voor mijn argumenten. Mij werd dan alleen verteld dat ik nog harder moest lopen. Je moest uitvoeren wat hij van je verlangde, ook als dat niet realistisch was. Mijn medespelers vonden dat ik gelijk had, maar vreesden toch vooral voor hun plekje. Het gekke was dat hij me bijna altijd opstelde, maar toch de indruk wekte dat hij van me af wilde.”

120 kilometer per uur

Met liefst 25 nieuwe spelers dacht Oosterzonen een kampioensploeg bij elkaar gekocht te hebben. “Individueel zijn het ook prima spelers, maar als je een middenvelder uit de Derde Nationale haalt en die dan uiteindelijk maar als back opstelt, omdat er al zoveel middenvelders zijn… Vergis je niet in het niveau. Alle spelers beschikten over een prima trap en een goede eerste aanname. En over een ijzeren conditie en wedstrijdinstelling. Het ging constant op en neer, 120 kilometer per uur. Maar een steekbal of een creatieve ingeving zag je zelden. Het was vechten. Conditioneel, hoe kan het anders, en in kopkracht – je had aan de lopende band van die duels – ben ik een stuk sterker geworden.”

Na 1 januari

Omdat Strijbosch nog regelmatig contact had met vroegere medespelers van UNA, viel zijn naam bij de Topklasser. “Ik vroeg zelf of ik mocht meetrainen om mijn conditie op peil te houden. Dat feit alleen vonden ze niet voldoende. Ik mocht komen als ik na de winterstop als speler beschikbaar zou zijn. Nou, prima. Na 1 januari wordt de overschrijving in behandeling genomen. Ik verwacht geen moeilijkheden.” Vanwege koorts en een keelontsteking trainde Strijbosch nog niet mee. “Ik ben ook letterlijk flink ziek geweest. Vanaf deze week pak ik de draad weer rustig op. Overhaasten heeft geen zin. Ik kan voorlopig toch niet spelen. Soms misschien een potje in de zaal. Nooit meer België? Die kans is groot, hoewel je nooit weet hoe het loopt. Ik had destijds positieve gesprekken met Oosterzonen, het zag er echt goed uit. Heel teleurstellend dat het zo gelopen is.” En zo is Strijbosch (24) na het fiasco toe aan wederom een nieuw hoofdstuk in zijn voetballoopbaan.


5 responses to “Fiasco

 • rob. B

  broodvoetballer, en clubhopper…

  zeer beperkte voetballer, typisch gevalletje overschatte voetballer

 • Wil Roosen

  Als eerste een reactie op het interview, ik hoop dat je uit deze ervaring lering kan trekken.

  Ten tweede: welkom terug op Sportpark Zeelst. Ik heb goeie herrineringen over gehouden uit jou eerdere verblijf bij UNA. Ik vond je een gevaarlijke spits die uit onmogelijke hoeken het doel probeerde te bereiken en dit ook meerdere malen succesvol afsloot. Niet dat we momenteel moeite hebben om te scoren (21 uit 13) echter is een scorende factor altijd welkom. Ik hoop dat je in de groep goed opgenomen word en dat je kan gaan werken aan een positieve bijdrage aan het verloop van de 2e helft van de competitie. Draag jou steentje bij in het behoud van UNA in de topklasse, waar ik nog steeds zeker van ben.
  Ga snel aan de trainingen beginnen en ik wens je veel succes.

  Groeten

  Wil Roosen

 • jack

  Ik ben het volledig met de eerste spreker eens,alles wordt door papa geregeld ,absoluut geen topklasse waardig.Al eens meer naar belgie gevlucht van uit best vooruit.
  maximaal tweede klasse niveau. garantie,s uit het verleden bieden nog geen toekomst.Una zou er goed aan doen om hem eerst eens een aantal wedstrijden te laten spelen en dan over gaan tot een contrakt.Ergens staat mij bij dat hij eenpaar jaar geleden una verliet voor iets wat meer centen.
  Una let op je zaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: