‘Mooi toch, eredivisie?’

Hier komt-ie weer, maar het is oh zo waar: ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dat Jurgen Streppel met Helmond Sport in de relatieve luwte kan werken, is lekker. Scheelt een hoop gezeur en gedoe. Dat gegeven draagt er mede toe bij dat de Helmonders staan waar ze nu staan. Op een plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Volgens Streppel een wereldprestatie, afgezet tegen de begroting (twee miljoen euro) waarmee de Jupiler League-club werkt. De waardering die Helmond Sport daarvoor krijgt is echter minimaal, constateert Streppel. En dat steekt weleens.

“Voor waar wij mee bezig zijn, verdient Helmond Sport een volle bak bij de thuiswedstrijden en navenante aandacht in de diverse media. Als ik naar vorig seizoen kijk en zie wat voor publiciteit een vergelijkbaar presterend Go Ahead Eagles kreeg, komen wij er bekaaid vanaf. Ik durf zelfs te stellen dat wij hadden meegedaan om het kampioenschap als Johan Voskamp hier nog had gespeeld en Bruno Andrade fit was geweest. Maar goed, via de nacompetitie kunnen we alsnog proberen een gooi naar promotie te doen. Ja natuurlijk, wij doen straks echt niet mee aan de play-offs vanuit de Olympische gedachte. Ook bij de spelers leeft het gevoel heel sterk, dat Helmond Sport serieus mee kan gaan doen. Heilig overtuigd van hun mogelijkheden zijn ze en dat is mooi om te zien. Ja, dat stralen wij als staf ook uit. We zitten in een bepaalde flow en spelen leuk voetbal. Mooi toch, die eredivisie?”

De coach zelf wil ook uitvogelen waar zijn persoonlijke top ligt. Maar dat verlangen mag het proces waarmee hij bezig is met zijn ploeg, absoluut niet verstoren. “Uiteraard heeft een ieder zijn individuele belang, maar de voortgang daarvan houden wij binnenskamers. Speculaties en meer van dat kunnen wij niet gebruiken. Wat mijn persoon aangaat, kan ik zeggen dat ik in onderhandeling ben met Helmond Sport en wat daar eventueel uitkomt, zien we straks wel. De focus moet in eerste instantie op de derde plaats en daarna op de play-offs.”

 


One response to “‘Mooi toch, eredivisie?’

 • Wim van Oosterhout

  Jurgen heeft natuurlijk gelijk zoals hij stelt dat er
  te weinig aandacht is via de media. Wat betreft de toeschouwers moet hij zich wel realiseren dat men via
  TV overgoten word met voetbaluitzendingen, zodat de
  opkomst in de stadions overal wel tegenvalt. Ook moet Jurgen zich wel realiseren dat het werken in de luwte
  heel anders is, dan het constant in de picture staan
  vanwege het moeten presteren met alle gevolgen vandien.
  Verder veel succes bij Helmond Sport of eventueel elders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: