Talentontwikkelaar

Toine Marijnissen hoeft er niet mee te koop te lopen, want de resultaten spreken al voor zich. Maar als het gesprek richting de bijzondere kwaliteiten van Nebosja Gudelj, de trainer van NAC A1, gaat en Marijnissen zelf in het verlengde daarvan wordt genoemd, onderneemt de scheidend coach van Boeimeer geen poging tot bagatellisering. “Soms moet het een beetje meezitten, maar omgaan met en doorontwikkelen van jeugd zit in mijn vingers”, aldus de Bredanaar, die zondag met een team van 20,6 jaar gemiddeld promotie afdwong naar de derde klasse.

“Helaas, een beslissing van de club”, antwoordt Marijnissen op de vraag of hij na zeven seizoen op eigen initiatief vertrekt bij Boeimeer. “De leiding vond het tijd voor een frisse wind en dat heb je dan maar te accepteren. In deze groep spelers van Boeimeer zit nog heel veel rek. Uiteraard, als je kijkt naar de leeftijden. Plus wat er vanuit de jeugd nog allemaal aan zit te komen. Laten we het erop houden dat er meer dan voldoende perspectief is voor mijn opvolger.” Marijnissen werd destijds aangetrokken om de jeugdafdeling van structuur en visie te voorzien. “Toen dat eenmaal ging lopen, begon het te kriebelen. Vandaar dat ik de laatste vier seizoen ook de verantwoording kreeg over het eerste elftal.”

Hij rept over processen en komt met praktijkvoorbeelden om aan te geven dat dit bepaald geen loze kreten zijn. “Over ongeveer driekwart van het team waarmee we zondag gepromoveerd zijn, beschikte ik al toen wij in de vijfde klasse startten. Tussentijds aangevuld met beloftevolle, jonge spelers. Talenten herkennen, ze overhevelen en die vervolgens tijd en aandacht schenken, zeker ook in de begeleidende sfeer. In grote lijnen is dat het verhaal. Mats Seuntjens is daar inderdaad een voorbeeld van en nu heeft Davey Schniermanni zich ook in die zin stormachtig ontwikkeld. Hij vertrekt naar de A1 van NAC. En zo herbergt Boeimeer meerdere bovengemiddelde talenten, die allen met zorg begeleid zijn en worden. Op weg naar volwassenheid. Nog een recent voorbeeld daarvan en symbolisch voor het proces dat deze voetballers hebben doorgemaakt. Jesper Seuntjens vond zondag tijdens de rust zelf dat hij gewisseld moest worden. Op een of andere manier liep het deze keer niet bij hem. Dat kan en het getuigt van lef en realiteitszin om dan bewust een stap terug te doen.”

Baronie 2 wordt de volgende klus voor Marijnissen. “Een uitdaging die mij op het lijf geschreven is. Bijkomend voordeel is dat ik Jack Sweres goed ken van onze gezamenlijke tijd bij NAC. Door de koerswijziging die Baronie heeft ondergaan, wordt de behoefte om talent door te laten stromen groter. Ik heb er veel zin in om daar mijn deel aan bij te dragen. Ambities? Ik overweeg om deel te nemen aan de cursus TC1, waardoor ik in de toekomst eventueel eerder in aanmerking kan komen voor een jeugdtrainerfunctie binnen een BVO. Maar nu eerst mijn hoofd leeg maken en fris aan de start verschijnen bij Baronie.”


4 responses to “Talentontwikkelaar

 • Frans

  Hele goeie keuze van Baronie om Marijnissen aan te trekken. Onbegrijplijk dat Boeimeer hem laat lopen. Succes bij de baronnen Toine en bedankt voor de mooie jaren op Heksenwiel.

 • conditietrainer

  Complimenten! Zijn ploeg speelt verzorgd voetbal en speelt als een team. Na de 2-0 kon je zien dat t n jonge ploeg is want ze kregen t nog onnodig moeilijk gisteren. Uiteindelijk dik verdiend gewonnen. Suc6 bij Baronie!

 • mark

  toine,
  alles hierboven klopt!!bedankt voor een topseizoen wat ik heb mogen meemaken(en ook al bij de jeugd)succes bij baronie en wie weet tot ziens!!

 • jozi

  Deze man is in alle opzichten een VOORUITGANG tegenover zn voorganger. Die acteert het trainerschap en geldt algemeen als onbetrouwbaar onder collegaas. Toine is de opleider die Baronie zo nodig heeft en brengt ze weer snel terug in de reserve Hoofdklasse zonder zielig af te geven op een hoofdtrainer!

  Jozi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: