‘Lieten ze toch nog even zweten’

Een moment van kortsluiting bij doelman Ruiter van Volendam en een daarop gretig anticiperende Rinse Wiekema boden voor UNA/Brinvast bij een 1-3 stand alsnog mogelijkheden op een revival. “Onder druk schoten ze de ballen in die fase blind naar voren. Jammer dat we niet konden profiteren”, aldus Wiekema.

Wat was er aan de hand, met nog een halfuur op de klok? “De bal was nog bespeelbaar, dus ik probeer die net voor de keeper te raken. Daarbij raakte ik hem lichtjes. Hij maakte een hoop theater en de scheids sommeerde hem op te staan. Daarbij hielp ik de keeper een handje. Daar was hij niet van gediend en hij beukte met zijn hoofd in mijn buik. Nou ja, beuken.” Nu was het Wiekema die de stervende zwaan speelde. “Toegegeven, ik maakte gebruik van de situatie, maar primair ging het natuurlijk om zijn reactie. Hij kreeg tenslotte niet voor niets rood.”

Volendam in rijtje Spakenburg en Treffers

Per saldo hielp het UNA niet. “Ik vond ons echt niet veel minder dan Volendam. Een redelijke ploeg, maar mijns inziens niet sterker dan Spakenburg, de club die we in de vorige ronde uitschakelden. Waarschijnlijk passend in het rijtje met De Treffers, waar we zondag tegen voetballen.” Met Wiekema wederom in de basis? “Ik verwacht het wel. Tegen HBS koos de trainer voor een ander, maar de rest heb ik gespeeld. Ik ben een beetje zoekende geweest, maar mijn oude gevoel keert langzaam terug. Dat heb ik tegen Volendam wel laten zien, vind ik.”

Helemaal pijnvrij is Wiekema na zijn maandenlange afwezigheid tot mei nog niet. “Die enkel blijft gevoelig, maar toch vooral na inspanningen. Ook met de napijn gaat het de goede kant op. En het is verklaarbaar dat het gebrek aan wedstrijdritme me parten heeft gespeeld. Maar   inmiddels bemoei ik me nadrukkelijker met het spel en begin ook doelkansen te krijgen. Dat ze er daadwerkelijk in gaan vliegen is een kwestie van tijd.”


One response to “‘Lieten ze toch nog even zweten’

  • Wil Roosen

    Rinse het is inderdaad een kwestie van tijd en dan maak je weer doelpunten zoals afgelopen seizoen uit bij Dongen. Een wereldgoal die helaas niet de wereld rond is gegaan omdat hij niet vastgelegd was. Tegen Volendam hebben jullie je waardig gedragen. Gefeliciteerd ook al hebben jullie verloren. Ik lees net dat tegen de Treffers een gelijkspel behaald is. Geen slecht resultaat denk ik nu, hoewel ik niet weet hoe het spelverloop was. Ik denk dat wij dit seizoen genoeg punten gaan pakken om volgend jaar nogmaals in de hoogste amateur klasse te gaan spelen. Ik hoop dat jij je weer snel op je oude niveau terugwerkt en dat je kan laten zien dat je niet alleen het aanspeelpunt voorin bent maar ook de gevaarlijke spits die zijn goaltjes maakt. Heel veel succes met je verdere herstel en dat je nog voor heel veel (en lang) waarde voor UNA bent.

    Groeten

    Wil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: