Vieren na vieren

foto Thijs Meeuwsen

Zeker weten doet je het nooit. Maar als UNA/Brinvast zondag bij FC Hilversum geen resultaat behaald, lijkt het er sterk op dat de club de status van topklasser alleen nog via de nacompetitie kan behouden. “Het is besef is terdege aanwezig dat dit een cruciaal duel is”, erkent Rick van den Oever. De doelman mikt na zondagmiddag op een uitbundig uitgesteld carnavalsfeest.

Restricties zijn wat dat aangaat niet opgelegd, maar Van den Oever rekent op een ‘fris en fruitig’ UNA aan de aftrap. “Iedereen kent daarin zijn verantwoordelijkheid wel, verwacht ik. Ondanks de beperkingen door de weersomstandigheden van de laatste weken heb ik de indruk dat we er klaar voor zijn. We hebben een nagenoeg fitte selectie.”

Aan de thuiswedstrijd tegen Hilversum bewaart de 24-jarige keeper geen beste herinneringen. Bij een 1-1 stand trok hij aan de noodrem met rood als direct gevolg. En uiteindelijk ook een 1-2 nederlaag. Niet voor de eerste keer dit seizoen zat UNA net aan de verkeerde kant van de score. “Frustrerend, ook het feit dat die aanvallers op dit niveau uiterst efficiënt zijn bij het benutten van de kansen. Als keeper sta je vaak machteloos. Punten gepakt? Bij De Treffers (2-2), toen had ik een paar beslissende reddingen. Kijk, er zijn altijd momenten waarvan je achteraf denkt: dat had ik misschien anders kunnen oplossen. Maar ik ben niet ontevreden over mijn eigen prestaties dit seizoen.”

Profs

Dat vindt de leiding ook, want in principe zijn club en speler akkoord voor volgend seizoen. “Mijn insteek is blijven, ik heb het naar mijn zin bij UNA. Er speelt niets, maar honderd procent zeker weet je het nooit”, zegt de doelman uit Wintelre, die jarenlang voor FC Eindhoven speelde, tot en met de reservebank van de hoofdmacht. “Mooi om meegemaakt te hebben, maar met een terugkeer naar de profs ben ik totaal niet bezig. Zoals ik al zei: in de top van het amateurvoetbal voel ik me prima thuis.” Ook al wordt die top straks wellicht subtop. Of….


One response to “Vieren na vieren

  • Wil Roosen

    Rick we gaan voor de top en niet de subtop ook als is dat via de nacompetitie. Ja een keeper brengt per seizoen 5 punten mee echter als je daar staat waar wij nu staan is dat heel moeilijk. Ik als oud doelman weet hierover mee te praten. Ook ik ben dik tevreden over jou optreden bij UNA. Voor mij ben je een steunpilaar welke voor de verdediging van enorm belang is. Sturen, begeleiden en godverre zijn bepalend voor het optreden van je medespelers. Jij hebt een overtuigende positie geclaimd in de verdediging (team) en zoals gezegd is deze heel belangrijk voor het elftal. De resterende wedstrijden zijn van enorm belang of we in de top of subtop gaan spelen. Komende zondag hebben we weer een wedstrijd waarin we kunnen tonen om toch nog die hoop te blijven houden.Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we het redden ik hoop jij en jullie ook. Ik ben blij dat je het komend seizoen hier in zeelst blijft. Ik sta (letterlijk) achter je.
    tot komende zondag en veel succes.
    Groeten aan de selectie.

    Wil Roosen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: