‘Als je maar hard traint’

foto Gerald van Zanten

Het talent (van) Robert Mutzers is niet uit de lucht komen vallen. Tot en met zijn zestiende doorliep de nu 19-jarige linksbuiten van Dongen de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. ‘Een meningsverschil’ aldaar mondde uit in een terugkeer naar zijn oude club. Het plezier in het voetbal heeft Mutzers allang weer teruggevonden en de opgaande lijn in sportief opzicht eveneens.

Vijf goals in de laatste drie wedstrijden en bijna een handvol assists. “Ja, het gaat lekker. Ook met het elftal en dat is uiteindelijk het allerbelangrijkst”, geeft de student aan hoezeer hij als voetballer is doorontwikkeld. “Trainer Arie van der Zouwen speelt daarin een rol, maar zeker ook Jack Koumans, mijn vorige coach bij de A1 van Dongen. Met hem heb ik veelvuldig gesproken. Waarover? Nou, dat acties maken en blijven maken belangrijk is, maar dat je zeker op een bepaald niveau ook andere taken hebt. Je hebt met je back te maken, moet inzakken, meehelpen druk zetten. In de A1 ging ik nogal eens voor mijn eigen kans, maar inmiddels denk ik op de eerste plaats aan het team.”

Hard trainen. Als een rode draad keert dat gegeven terug in het betoog van Mutzers. “Want als je dat stelselmatig blijft doen, komt het er op een bepaald moment uit. Moet het er gewoonweg uitkomen”, refereert hij aan de moeizame opstartfase van Dongen en hemzelf in september en het herstel nadien. “Ik speel nu op links, dat heeft er ook mee te maken. Ja, dat met Daan Poelmans en Paul van Zon twee linkspoten achter mij staan, werkt eveneens in ons voordeel. Het ziet er naar uit dat we met Dongen de juiste balans gevonden hebben.”

Stabiliteit

Op weg naar? “Nu we GOES verslagen hebben, mogen we naar boven kijken. De achterstand op de nummer twee UNA is nog maar vier punten, dus wie weet. Gewoon doorgaan op de manier zoals we momenteel bezig zijn. Lol maken als het kan en serieus zijn als het moet. Persoonlijk? Ik koester nog altijd de hoop om hogerop te komen. Maar heb dat niet als een doel op zich op nummer één staan. De huidige stabiliteit vasthouden, daar ben ik vooral mee bezig. Niet de ene keer een acht of een negen scoren en vervolgens een vijf. Nee, constant minimaal een zeven proberen te halen. Als het voetballend een keer niet loopt, toch je waarde blijven houden voor het team.” En natuurlijk hard blijven trainen…

foto Jeffrey Oomens

 


2 responses to “‘Als je maar hard traint’

 • Patrick van Overbeek

  inderdaad jongen goed bezig ! hard blijven werken dn volgt succes vanzelf!
  ga zo door

 • Mathieu Kops

  Robbert, je bent in vorm en goed bezig.

  Gedurende je periode bij Dongen 1 heb je veel geleerd en ben je veel gegroeid. Wij voetballen 4x per week met elkaar dus kan je dat goed zien. Jouw top is zeker nog niet bereikt.

  Wij als Dongen 1 zullen deze goede periode moeten doortrekken tot de winterstop. Hoop dat jij je huidige vorm de komende periode kan behouden. In je huidige vorm lever je namelijk een belangrijke bijdrage in de successen van het team.

  Ga inderdaad zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: