‘Ben hier aan toe’

Eigenlijk had hij zich al neergelegd bij nog een jaartje Baronie. En toen ging het opeens snel voor Tiago Faria da Silva, het 18-jarige talent op de vleugel. Een testwedstrijdje bij Willem II en daarna nog één. Willem II wist vervolgens genoeg en Faria da Silva ook toen de Tilburgers hem het aanbod deden om op amateurbasis in het nieuw op te richten beloftenteam te komen voetballen. “Eerlijk gezegd ben ik hier aan toe.”

Met zijn ouders en zus streek Tiago zes jaar geleden vanuit Portugal neer in Breda. De acclimatisatie verliep in ieder geval op voetballend gebied vlotjes. Na een halfjaartje Advendo verkaste de Portugees naar Baronie, waar hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht in het KNVB-bekerduel met Sparta Rotterdam. “Ik ben Peter Maas dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven. Hij heeft me zoveel mogelijk proberen te steunen.” Ook in dit voor Baronie zo moeizaam verlopen seizoen kreeg Faria da Silva vaak het vertrouwen van de trainer.

Wat maakt hem bijzonder als voetballer? “Ik heb een actie, ben snel en heb een goede traptechniek, zowel links als rechts. De gedachte aan een carrière als prof heb ik altijd in mijn achterhoofd gehad. Nu is dat ineens in een stroomversnelling gekomen, hoewel ik al vond dat ik er aan toe was. Ik ga spelen in Jong Willem II, maar het is de bedoeling dat ik gedurende het seizoen wekelijks een paar keer meetrain met de eerste selectie. Dat wordt geregeld met mijn school. Ik probeer nu zo snel mogelijk mijn rijbewijs te halen. En anders? Met de trein.” Of desnoods bij wijze van spreken met de fiets. Tiago Faria da Silva ruikt zijn kans en wil die pakken. Ook Stefan Wiegerink vervolgt zijn voetballoopbaan bij Willem II, de club waarvoor hij als jeugdspeler al uitkwam. Na kruisbandletsel belandde Wiegerink weer bij Baronie en bewandelt nu zodoende voor de tweede keer de omgekeerde weg.


4 responses to “‘Ben hier aan toe’

 • jozi

  Fantastisch dat deze jonge speler zo sterk is geworden in een half jaar Hoofdklasse (toen nog het hoogste) en 1 seizoen Topklasse (absoluut het hogste). Maar vergeet niiet da hij was weggestuurd door de jeugdleiding! Baronie 1 nam hem onder de vleugels, ondanks gzeur dat dat “tegen de regels in was en een valse beloning”. Gelukkig was de leiing van Baronie 1 doof voor zo veel onzin. En gelukkig hebben de ervaren spelers zoals Hage, Rosalia, Guillermo en Marvin hem hard gemaakt. Op een rechtvaardige manier!!

  Tiago: succes en laat je niet gek maken..

  Jozi

 • Ginnekenees

  Nogmaals wát een racune hier alweer door dezelfde persoon die zo laf is om onder de naam Peter Maas de reactie hierboven weg te zetten.

  Bah bah!

 • jozi

  Heel laf weer ja. Maass de trainer die Tiago heeft gebracht en gevormd. dat lukte niemand binnen de jeugdafdeling maar dat is niet verwonderlijk. Daar zijn nu eenmaal echte kwaliteietne voor nodig en dat hebben ze daar niet. Daar kunnen ze niks aan doen want dat is het nivo.
  Tiago: veel succes en geduld bij Willem2. Laat zien wat je geleerd heb en wordt nog beter!!
  De rancune naar Maas is gewoon onbeschoft.

  Johan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: