Coach Dijkse Boys stapt op

Vorige week werd nog hardop nagedacht over een eventuele contractverlenging. De band met zijn spelers en de begeleiding van het eerste elftal van Dijkse Boys was immers prima en het geloof in klassenbehoud op basis van de progressie in voetballend opzicht was volgens hem daar. Toch besloot Jan Kilkens donderdag per direct te stoppen als coach van de hoofdklasser. “Nee, met die wedstrijd tegen Deurne heeft het absoluut niets te maken, ook niet met de stand op de ranglijst en met geld eveneens niet.”

Maar waarom dan toch die beslissing? “Ik heb met het bestuur afgesproken daar inhoudelijk niets over naar buiten te brengen. Laten we het erop houden dat mijn manier van werken niet overeen komt met de wijze waarop zij dat doen. Ik ken mezelf, als ik me straks steeds meer ga ergeren aan bepaalde zaken, wordt daar uiteindelijk niemand beter van. Dus was het alles geplust en gemind beter om meteen afscheid te nemen. Hoe raar dat misschien ook klinkt, als je weet dat ik heel fijn samenwerkte met de groep. Van veel spelers heb ik inmiddels sms’jes gekregen met de vraag waarom ik stop en of ik mijn beslissing wil heroverwegen. Nee, ik heb de spelers de werkelijke redenen ook niet verteld.”

Einde van de wereld

Resumerend kan het in grote lijnen haast niet anders dan dat Kilkens geen trek meer had te werken in een organisatie die geregeerd werd door de waan van de dag. Kilkens bevestigt noch ontkent als hij met die conclusie geconfronteerd wordt. “Ik wil nog wel kwijt dat ik echt vertrouwen had in de kwaliteiten van de spelers. Zoveel pech als we in de eerste seizoenshelft kenden, zal Dijkse Boys straks niet meer tegenkomen. En stel dat het de ploeg uiteindelijk toch niet lukt om erin te blijven, dan is dat niet het einde van de wereld. Een team opbouwen kost tijd. Als de kern van dit elftal bij elkaar blijft, is dat een prima basis voor een doorontwikkeling naar meer.”


6 responses to “Coach Dijkse Boys stapt op

 • bakerman

  jammer dat Jan weg is,ik vond het in ieder geval een goede trainer.
  Succes verder met je trainings carierre.
  gr willem

 • mo

  Goeie trainer, maar kan totaal niet met mensen omgaan.
  goed dat hij opstapt! hij is gewoon weg niet goed genoeg voor Dijkse boys.

  • bakerman

   nou ben ik het niet helemaal mee eens,je kan nooit 21 spelers tevreden houden,spelers moeten ook gewoon hier mee om kunnen gaan.ook al snap ik dat het moeilijk is als je geen speelminuten krijgt.

 • mo

  Dat klopt lukt ook niet om iedereen tevreden te houden, maar ben wel eerlijk op zijn minst. Niet via omwegen!

  • bakerman

   ben ik met je eens,maar ook spelers moeten in de spiegel kijken,het blijft een teamsport en dan moeten de neuzen allemaal dezelfde kant opstaan,voor jan is het gewoon heel moeilijk geweest om met een compleet nieuw team te moeten beginnen,ik had niet graag in hem z,n schoenen gestaan.en als de resultaten beter waren geweest had je niemand horen klagen,want zo werkt het eenmaal.
   maar wie weet gaan de kansen keren nu.

 • mo

  Ik heb met een paar spelers gesproken die onder Jan hebben gewerkt bij Dijkse boys. Veel van deze zeiden dat het niet eerlijk was, wie speelde. Het leek of sommige moesten spelen van Jan of van het bestuur? Ik weet het niet, sommige betere voetballers zaten op de bank, als je wilt winnen stel gewoon de beste 11 op iedereen weet van zichzelf wie daar aan voldeed. Maar iedereen wilde natuurlijk spelen dat snap ik, als Jan zo eerlijk was dan durfde hij risicos te nemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: