Concurrentiekeeper

foto Robert Janzen

DESK wil vooruit in de vaart der volkeren. Met Ad van Seeters aan het technische roer is de club druk doende de selectie beter en breder te maken. Op naar de top van de hoofdklasse en wie weet meer. De komst van Jard de Langen (LONGA) moet in dat licht bezien worden. Van Seeters wil straks graag over drie volwaardige, direct inzetbare keepers beschikken, vandaar. “Van concurrentie wordt iedereen scherper en beter.” De Langen begint als ‘concurrentiekeeper’, samen met het jeugdige talent Dylan Jonkers en de huidige nummer één Rini Hoevenaar, na de zomerstop vanaf nul in de strijd om een plaats onder de Kaatsheuvelse lat. “Ontegenzeggelijk heeft Hoevenaar krediet opgebouwd, maar zo hoort het te gaan. Iedereen krijgt een eerlijke kans zich te bewijzen”, aldus Van Seeters.

De kans dat DESK de weg omhoog gewoon vanuit de hoofdklasse kan inzetten, is na zondag sterk toegenomen. “Voor de tweede keer achter elkaar hebben we een kostbare 1-0 zege over de streep getrokken.  Papendrecht is een lastig te bespelen ploeg op een al even lastig veld. Maar we hebben het prima gedaan. Ik ga altijd uit van een positieve spelopvatting en ik denk dat je daar op termijn voor beloond wordt. We hebben gaandeweg een paar tikken op de neus gehad, maar staan nu toch waar we staan. Stiekem kunnen we zelfs een beetje naar boven kijken. Wat we nog missen is het eindschot. Op basis van onze speelwijze komen we meestal wel tot een handvol doelrijpe mogelijkheden. Die dan verzilveren is een verhaal apart. Mijn collega van Papendrecht kampt wat dat betreft met een nog groter probleem. Hij zei me afgelopen week getraind te hebben op afwerken zonder keepers op doel. En meer dan de helft van de pogingen scheen over en naast te zijn gegaan. Ook met DESK zijn we naarstig op zoek naar een productieve spits. En er komt nog een controlerende middenvelder bij, een ervaren kilometervreter.”


One response to “Concurrentiekeeper

  • Frans

    Adje haalt graag ex-baronnen, deed hij bij de kozakken ook al, nu bij desk weer.
    de langen is de zoveelste ex-baron in de nieuwe desk-selectie, jammer dat de journalist in kwestie hem niet gevraagd heeft naar zijn “liefde” voor ex-baronie spelers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: