Dertien moet geluksgetal worden

foto Bert Stottelaar

Op een hobbelige piste in Twente moet het zondag gebeuren voor UNA/Brinvast. Het duel met de zekere degradant Quick’20 moet drie punten opleveren voor de topklasser uit Zeelst. “Anders kunnen we het hoogstwaarschijnlijk schudden”, denkt Brian Boogers. Als vaste aanvalspartner van Tim Strijbosch zit hij getuige zijn vijf goals uit de laatste vijf wedstrijden in ieder geval lekker in zijn vel.

“Ik krijg het volledige vertrouwen van de trainer. Dat voetbalt prettig en dan worden de prestaties vanzelf beter. Met het hele team gaat het na de winterstop sowieso beter, vind ik. Met Niek van Boekel achter ons hebben we in aanvallende zin een aardige driehoek. Het positiespel – waar wij het met deze ploeg toch van moeten hebben – komt de laatste tijd beter uit de verf. Jammer dat we links en rechts wat punten hebben laten liggen. Bij Lienden was het onlangs wachten op de 1-2 van ons. Bal binnenkant paal van Niek en vervolgens schiet die Van Loenhout de bal uit een corner zo binnen.”

Topklasse

Rechtstreekse handhaving heeft Boogers inmiddels uit zijn hoofd gezet. “We richten ons op de dertiende plaats. Dat betekent twee duels tegen een hoofdklasser en daar ben ik niet bang voor. Ik acht UNA sterk genoeg om die wedstrijden tot een goed einde te brengen.” Maar voor het zover is, zullen nog de nodige punten veroverd moeten worden. “Na Quick krijgen we met Pasen Hilversum uit. Ook een directe concurrent. Het wordt een cruciale week.”

Ondanks het feit dat UNA bijna wekelijks op de toppen van de tenen moet lopen, droomt Boogers van een verlengd verblijf in de Topklasse. “Als dat het geval is dan komen we na de zomer gesterkt aan de start. De fouten die we nu gemaakt hebben, zullen er dan uit zijn. Daarvan ben ik overtuigd. Voor mij staat hoe dan ook vast dat ik liever onderin de Topklasse zou spelen dan om het kampioenschap in de Hoofdklasse.”


One response to “Dertien moet geluksgetal worden

 • Wil Roosen

  Brian, de laatste weken gaat het inderdaad prima. Niet alleen zelf scoren maar ook een assist is enorm belangrijk. Hou dit vast en we kunnen ons via de nacompetitie handhaven in de topklasse. Ook ik verwacht dat we de beslissende wedstrijden tegen de periodekampioenen moeten kunnen winnen, en inderdaad komen we dan volgend seizoen gesterkt aan de start.
  Ik verwacht komende zondag geen gemakkelijke klus omdat Quick 20 natuurlijk alles er aan gelegen is om toch nog ergens een overwinning aan het thuispubliek te kunnen laten zien.De laatste overwinning was tegen HSC en dat is toch ook geen kleine jongen. Ook onderschatting van onze zijde kan heel gevaarlijk zijn.

  Ik wens jullie veel succes in het oosten en neem die 3 punten mee naar Zeelst.
  Groeten

  Wil Roosen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: