Keuzes maken

Met een fitte (en brede) selectie hervat UNA/Brinvast zondag de competitie in de zondagtopklasse. In aantal keuzemogelijkheden te over voor Bas Gösgens. Welke formatie de coach in Cuijk tegen JVC laat aantreden, geeft hij nog niet prijs. Op één uitzondering na. “Ja, Tim Strijbosch speelt. Die maakt tot dusver een prima indruk en scoort bovendien makkelijk. Precies wat wij nodig hebben.”

Op papier is JVC de favoriet voor het enige Brabantse onderonsje in de hoogste amateurvoetbalklasse. “Zeker, maar aan de andere kant zijn ze daar niet aan een sterke serie bezig geweest. Misschien een voordeeltje voor ons, hoewel het meestal wel zo is dat elke ploeg na een paar weken rust weer fris en fruitig aan de start staat. UNA ook. Er is goed gewerkt en we hebben met de hele groep een geweldig weekendje Groningen achter de rug. Veel plezier gehad.”

De kunst wordt om die onderlinge verstandhoudingen de komende maanden niet te laten beïnvloeden door de keuzes die Gösgens gaat maken. “De kwantiteit van de selectie kan ons straks bij eventuele schorsingen en blessures ten goede komen. Wat dat aangaat hebben wij voor zover ik het kan inschatten een streepje voor op de concurrentie. Ik ben benieuwd hoe sommige spelers zullen omgaan met het feit dat ze niet in de basis starten of geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Een aantal jongens heeft tot nu toe niet gebracht wat op dit niveau vereist is. Als ze oprecht in de spiegel kijken, zullen ook zij dat moeten beamen. Ik reken op een bepaalde professionaliteit in deze. En op relativeringsvermogen. Per saldo praten we maar over een spelletje, hoor.” De kans op lijfsbehoud voor de debutant schat Gösgens in op fifty-fifty. “Dat is reëel. Het klinkt simpel, maar als elke speler voor zichzelf kan zeggen dat hij er daadwerkelijk alles aan gedaan heeft, dan kunnen wij als staf niet meer eisen.”

Jans en Van Veen

Op de achtergrond is Gösgens met de technische mensen van UDI’19 bezig invulling te geven aan de selectie voor het komende seizoen. Deze week heeft hij in de avonduren een onderhoud met zijn aanstaande assistent Bart Möhlmann. “Jammer dat Sam Wassenberg weggaat, maar ook niet meer dan dat. Zo werkt het, ik word daar in ieder geval niet nerveus van. Er zijn al gesprekken geweest met mogelijke opvolgers en daar wordt de komende tijd een vervolg aan gegeven. De prioriteit ligt op het halen van een spits en iemand voor achter de spits.” Paul Jans (De Treffers) en Kevin van Veen (Dijkse Boys) worden genoemd als kandidaten.


2 responses to “Keuzes maken

  • Wil Roosen

    Bas, het is heel goed te horen dat we een fitte selectie hebben voor het 2e deel van de competitie, die trouwens al 2 wedstrijden oud is. (Haaglandia, Argon). Ik hoop dat de keuzes die jij gaat maken uiteindelijk zullen resulteren in lijfsbehoud in de topklasse. Daar gaat het nu allemaal om. In de selectie moet iedereen zich bewust zijn van de situatie waarin wij verkeren. Hierin zul je dus het team (club) belang boven jezelf moeten stellen. Het klopt dat JVC een mindere periode achter zich heeft. Waren ze lang ongeslagen men heeft toch een aantal nederlagen moeten lijden. Hopelijk kunnen wij hiervan profiteren. Met 1 punt zou ik al tevreden zijn. De wedstrijden daarna zijn van groter belang. Ik schat onze kansen wat groter in als fifty-fifty. Waarom? Ik heb het vollste vertrouwen in de selectie en het management daar om heen. Ik hoop dat jullie dit vertrouwen kunnen waarmaken.
    Voor wat betreft het 2e gedeelte van je interview wens ik je veel succes bij je verdere verloop van je traingscarriere.

    Groeten en succes.

  • una suporter

    reaktie weekeinde groningen. Bas gosgens als je schrijft dat WE een geweldig weekeindje gehad hebben, moet je zelf wel zorgen dat je er ook bent geweest!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: