‘Met tien man ging het beter’

foto Jan in 't Groen

Het is en blijft een raar fenomeen, dat spel met een man minder. ‘Laten we de volgende keer maar met zijn tienen beginnen’, stelde Jan Kilkens gekscherend na de 1-2 die Dijkse Boys bij DESK met tien spelers over de streep trok. “Na die rode kaart stond het beter, leek het. Toonden ineens dubbele vechtlust. Vanaf toen voetbalden we gegroepeerd, stonden haast geen kansen meer toe en waren zelf gevaarlijk met counters ”, vond Kevin van Veen.

De aanvaller maakte in Kaatsheuvel zijn vierde competitietreffer, maar miste wel een strafschop. “De tweede alweer. Tegen Dongen bij een 0-0 stand, dus redelijk cruciaal. Gelukkig had de misser nu uiteindelijk geen gevolgen. Ik wilde die penalty eigenlijk niet nemen, maar ploeggenoten zeiden dat ik het toch moest doen. Recht op de keeper af, heel slecht. Ik zat nog met de vorige in mijn hoofd. Gek, in het verleden nam ik de strafschoppen steevast. Nooit een probleem, altijd een goal. Maar de komende tijd laat ik die bal liggen voor een ander. Ben er even klaar mee.”

De overwinning werd in het Helmondse kamp niet overdreven gevierd. “Het werd tijd dat we weer eens een keer wonnen. Nu moeten we doorpakken met Deurne en OJC voor de deur. We hebben nu bijna alle tegenstanders gehad en ik vind dat Dijkse Boys voor weinig ploegen hoeft onder te doen.  DESK? Die hebben een paar goeie spelers lopen, maar als team vond ik ze tegenvallen. Mensen die dachten dat wij het lachertje van de Hoofdklasse zouden worden, kunnen weleens bedrogen uit komen. Dit Dijkse Boys is beter dan menigeen denkt en is goed genoeg voor het linkerrijtje.”

Reële optie

Gespierde taal met een mits en een maar. Coach Kilkens kan voorlopig namelijk geen beroep doen op een aantal vaste krachten. Yusuf Altunel wordt geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart bij DESK. Johan van der Laak ondergaat deze week een ooroperatie, Regilio Jacobs kampt met een scheurtje in een hamstring en Marzin Karagoli is ook niet inzetbaar. “Bij DESK zaten twee A-junioren op de bank. Het wordt voorlopig even schipperen”, verwacht Van Veen. Misschien is starten met tien spelers alsnog een reële optie voor de Helmonders…

foto Jan in 't Groen


6 responses to “‘Met tien man ging het beter’

 • kenner05

  Na één overwinning al roepen dat desk ‘de critici de mond gesnoerd heeft’ blijkt wéér loze misplaatste taal te zijn. Troosteloos onderaan.. Kom aan!

 • sikik

  Heb gisteren staan kijken,die trainer van desk moet eens n keer zn mond houden in plaats van 90 min lang schreeuwen!Die man schreeuwt om alles joh,die gasten worden zo knettergek…kan je toch niet voetballen als er constant om alles geschreeuwt word werd er zelf helemaal gek van ben gewoon weg gegaan moet je nagaan als je aan het spelen!!!!!!Kwaliteit hebben ze genoeg daar ligt het niet aan!

 • Louis

  Beste Kenner en Sikik,

  Jammer dat jullie het lef niet hebben om je werkelijke naam te noemen!
  Realiseer je dat alles valt en staat met kwaliteit!
  Desk is in het bezit van 1 van de beste trainers in het Amateurvoetbal, Welke trainer is er 6 jaar trainer geweest van Baronie met grote succesen?
  En wie blijft er langer dan twee jaar trainer bij Kozakken Boys?
  Het is Jaloezie, mogelijk zelfs van 1 of 2 van zijn collega trainers, danwel ex Desk trainer.
  Komt goed met Desk, en Ad.

 • WD

  Waarom moet er op een arikel altijd zo negatief op een trainer gereageerd worden.
  Werk dagelijks met deze man en ik ken niemand met zoveel passie en zoveel eerlijkheid als hij voor het voetbal en in de omgang met mensen. Ik nodig hierbij iedereen uit om eens een aantal trainingen bij te komen wonen kijken of de critici dan ook nog zoveel negativiteit hebben. De trainer word door de groep de rest van de staf en door het bestuur van vv DESK door dik en dun gesteund en door al deze “lul”verhalen zijn werkwijze en zijn persoonlijkheid zeker niet gaan veranderen.Het steunen van een ploeg in de periode zou beter helpen dan altijd maar kritiek te spugen.

 • sikik

  Louis,

  Je ziet me naam toch of niet,sikik is mij naam zoek die maar op!
  Kwaliteit heb je of heb je niet,kwaliteit heeft de spelersgroep van desk
  dus wel dus ik weet niet waar jij het over hebt.
  Buiten dat ik praat toch niet over dat de trainer van desk goed of slecht is,of dat ie zogenaamd successen heeft geboekt bij baronie etc etc..dat interesseert me niet!
  Ik zeg alleen dat die man 90min lang niks anders doet als schreeuwen,snap ik dat die jongens niet aan voetballen toekomen zeg al zelfs ik werd er gek van……en geloof me nog meer mensen!Hij moet s
  leren om zn mond een keer te houden en rustig op zn stoel te zitten ipv op elke pass of zelfs ingooi schreeuwt die man joh!Op dat niveau weten die jongens die aan het spelen zijn heus wel wat wel en wat niet goed is,1x keer zeggen voldoet bij zulke spelers zo niet hebben ze niks te zoeken op hoofdklasse niveau!!!!!!!
  En nee,ik ben geen jaloers ex-trainer of wat dan ook…..

 • BD

  Discussie over goed of slecht doet er niet toe. Feit is
  dat desk zwaar ondermaats presteert. Ook met de kwaliteit die er voorhanden is, en ook daarvoor is een trainer voor een deel verantwoordelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: