‘Niet slim van die jongen’

Niels Vreven geeft toe dat het voor hem misschien makkelijk praten is. Maar de linksback van UNA/Brinvast vindt toch dat Nuenen eerst en vooral in de spiegel moet kijken na alle ophef rond de arbitrage bij het duel tussen beide hoofdklassers (1-4) op zaterdagavond. Waarbij vooral de tweede gele kaart voor Koen Bots in de tiende minuut onderwerp van gesprek was. “Niet slim van die jongen. Bovendien had zijn eerste geel ook rood kunnen zijn.”

Na een blessurebehandeling die Bots onderging nadat hij zelf de overtreding maakte die hem de eerste prent kostte, betrad de verdediger volgens de lezingen het veld op eigen initiatief en op de verkeerde plaats. “Achteraf hoorde ik dat de grensrechter toestemming zou hebben gegeven. Wat hij later weer ontkende. Je krijgt dan van die welles-nietes spelletjes. Hoe je het ook wendt of keert, de scheidsrechter hanteerde de regels en bepaalt. Nogmaals, ik stond aan de andere kant van het veld, maar ik hoorde van sommige spelers dat de scheids zelfs gezegd zou hebben dat de speler van Nuenen moest wachten op een teken.”

Zou Vreven ook zo gereageerd hebben als het UNA was overkomen? “Ik denk zelfs dat wij de speler in kwestie dan op zijn fout hadden gewezen. Kwaad zouden zijn. Je benadeelt dan je eigen ploeg. Weet je, voetballen betekent ook slim zijn. Laatst tegen Baronie was ook zoiets, ja. Maar dan voor praten. Ik denk dat het ook met ons te maken heeft. Dat tegenstanders allerlei plannen hebben en soms een beetje gefrustreerd raken omdat UNA de bal makkelijk laat gaan”, aldus Vreven, die in Nuenen echter met 1-0 achter stond op het moment van de veldverwijzing. “Je weet nooit hoe het gelopen was met elf tegen elf, maar dan was het waarschijnlijk een stuk lastiger geworden, ja. Maar was dit onze fout? Nuenen benadeeld? Nou, volgens mij kreeg die nummer zeventien op een gegeven moment ook voor de tweede keer geel, maar hij mocht gewoon blijven staan. Dus …”

Breedte

Bevoordeeld of niet, met vijftien punten uit vijf duels heeft UNA de weg naar boven definitief ingeslagen. Nietwaar? “Het was in het begin even zoeken, maar toch vooral niet efficiënt omgaan met de kansen. Als groep hebben we altijd geloof en vertrouwen gehouden, omdat we wisten dat die ballen eens goed zouden vallen. Onze kracht is denk ik de breedte van de selectie. Bij UNA zitten spelers op de bank die elders in deze afdeling in de basis zouden staan. Nee, het is zeker geen kwestie van ‘dat doen wij wel even’. Wij werken er hard voor en dan dwing je het, gekoppeld aan de kwaliteiten, ook af. Venray blijft inderdaad hun wedstrijdjes winnen, maar UNA moet vooral naar zichzelf blijven kijken. Uiteindelijk kom je na 26 wedstrijden daar terecht, waar je thuis hoort.”


5 responses to “‘Niet slim van die jongen’

 • peer peeters

  wat een eikel ben je toch Vreven . met 11 tegen 11 waren jullie vlink onderuit gegaan en dat weet je ook!

  • Theo van Huet

   Peer, jammer Vlink onderuit geeft jouw intellect aan, jammer jongen maar wees een beetje objectief ook al kun je geen ABN schrijven. Verder was Niels een voorbeeld van professionaliteit.

 • David

  de goal van nuenen was een lucky. Met 11 tegen 11 was het wat spannender geweest maar had UNA zeer waarschijnlijk ook wel gewonnen.

 • Wil Roosen

  Er is veel gezegd en geschreven over de beslissing die de scheidsrechter heeft genomen. Het is zijn beslissing en die zul je moeten accepteren of deze nou terecht of onterecht is..
  Dat dit invloed kan hebben op het verdere verloop van de wedstrijd is duidelijk maar ik denk dat de uitslag ook dan niet in het voordeel zou zijn geweest voor Nuenen.

  Even naar Niels, je speelde een goeie wedstrijd en laat zien dat je je bij ons weer thuis voelt. Ik hoop dat je deze lijn kan doortrekken en onze jonkies van jou ervaring kan laten profiteren. We spelen weer redelijk goed en moeten ons niet laten opjagen na een achterstand (wat wederom heel vroeg gebeurde??????) maar het spelletje blijven spelen.
  Nog niet iedereen speelt op zijn volledige kunnen maar als dit wel het geval is gaan we een mooi seizoen beleven. Ik val in herhaling.

  Niels blijf blessurevrij en veel succes.
  Groetjes, ook aan de rest van de selectie en begeleiding.

  Wil Roosen

 • Theo van Huet

  Niels, je hebt het bij het rechte eind!. Una was professioneel en Nuenen on-professioneel. Hoe je het ook wend of keert, Una was de verdiende winnaar. De scheidsrechter hanteerde de regels wellicht kwam dat mede doordat er rapporteurs aan de zijlijn waren, SR heeft dus gescoord. Verder Niels, 2 weken geleden speelde je een voortreffelijke wedstrijd en tegen Nuenen was je altijd aanspeelbaar vanuit de breedte en natuurlijk kwam dat ook wel een beetje door die rode kaart van die speler, maar toch jij ziet het spelletje en ik zie in het hele spel van jou en geheel Una een grote verbetering, nl. combinaties in de korte ruimtes, positiespel zonder fouten, diepte pases op maat, juiste keuzes worden er meer gemaakt, kortom ziet er goed uit maar we zijn er nog niet……………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: