‘Slim uitgevoetbald’

Dat het spelletje voetbal niet alleen met de benen wordt gespeeld, werd weer eens aangetoond bij de confrontatie tussen Baronie en UNA/Brinvast. Evenwicht was na een uur (1-1) de tussentijdse conclusie, ook als de stand buiten beschouwing werd gelaten. “Tot dat moment kon het alle kanten op”, erkent Jeroen Stottelaar. Een momentje van kortsluiting tussen de oren van Tiago Faria da Silva met zijn tweede geel en dus rood tot gevolg deed de balans nadien in het voordeel van UNA uitslaan.

Ook Stottelaar moet het antwoord uiteraard schuldig blijven op de vraag hoe de topper in de Hoofdklasse B was afgelopen indien Tiago de kaken op elkaar had gehouden. “Wij hadden misschien iets meer spelaandeel, maar Baronie was zeker dreigend. Hoe dan ook, wij reageerden prima op de man meer situatie. Bleven gewoon vanuit onze posities spelen en lieten de bal snel rond gaan. UNA heeft het na de 1-2 van Jelle slim uitgevoetbald.”, vindt de middenvelder, die vanuit zijn perspectief eindelijk op zijn gewilde stek stond.

Doortrekken

“Met de punt naar achteren, beetje controlerend. Daar heb je veel balbezit en komt mijn passing er het best uit”, weet Stottelaar, die dat in Breda met daden staafde. “In het begin kwakkelde ik met mijn enkel en heb later ook een paar keer rechtsback gespeeld. Ik ga er vanuit dat ik nu bevestigd heb dat ik op de huidige positie het meest waardevol ben voor het team. Ja, ik denk dat we de juiste balans nu gevonden hebben. Onze winst was de derde in de competitie op rij. Een heel belangrijke ook. We staan er nu echt bij in de top. Natuurlijk hebben we de overwinning wel even gevierd, maar ook niet te overdreven. Op naar de volgende wedstrijd en de opwaartse lijn doortrekken.”


2 responses to “‘Slim uitgevoetbald’

 • Ton Kremers

  Het was de moeite waard om naar Breda te rijden om de UNA mannen aan het werk te zien. Ik ben het met Jeroen Stottelaar eens dat het duel alle kanten op kon gaan maar na dat Baronie met 10 man kwam te staan nam UNA het heft in handen en voerde de druk op en ging uiteindelijk met de winst aan de haal. Wist UNA in het begin van het seizoen geen raad met een 10 man situatie tegen Baronie werd dat nu prima uitgespeeld. Ik zie een opgaande lijn in het spel van UNA. Het lijkt er op dat de nieuwe spelers hun draai hebben gevonden. Winnen in een uitwedstrijd tegen een hoger geplaatst team is een prima resultaat. Met nog iets meer zelfvertrouwen en overtuiging doen we mee voor een top klassering.

 • Wil Roosen

  Het is inderdaad zo dat je voetballen 30% met je voeten moet doen en 70% met je koppie. Maar ja.
  Helaas heb ik de wedstrijd in Breda niet gezien maar de reacties die ik gehoord, en hiervoor gelezen heb, waren positief en doen ons UNA mannen natuurlijk erg goed. Dat jij een goeie wedstrijd hebt gespeeld is helemaal mooi, want jou passes kunnen dodelijk zijn voor de tegenstander. Ik hoop dat je nu zonder blessures blijft en elke week weer kan laten zien wat je kan. Zoals Ton hiervoor al schreef zit er een duidelijk stijgende lijn in het spel. Nu dit vasthouden en perfectioneren dan is een top klassering inderdaad haalbaar. Komende zondag Someren en hier kunnen of moeten zelfs weer 3 punten bij geschreven worden.
  Succes verder en groeten aan de rest van de selectie.

  Wil Roosen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: