Sneeuwbaleffect

foto Robert Janzen

Met één luttel puntje uit zes duels staat DESK stijf onderaan geparkeerd in de Hoofdklasse B. Leuk is anders, maar Ad van Seeters laat de dagelijkse gang der dingen daardoor niet beïnvloeden.  “Ik sta positief in het leven en die houding straal ik uit. Wat betreft DESK weet ik dat er voldoende kwaliteit is en dat is de basis.”

Van Seeters meent dat oprecht. “Het klinkt simpel, maar het is voor ons echt een kwestie van minder fouten maken en niet de moeilijkste oplossingen bedenken. Vertrouwen is het toverwoord. Voetballers zoeken altijd naar bevestiging en als ze die niet krijgen slaat de twijfel toe. Of gaan ze dingen doen die ze niet zouden moeten doen. Simpel spelen is het antwoord. Niet iedereen moet die eindpass willen geven. Aan de wil ligt het niet, maar dat onstuimige moet eruit. Terug naar de eenvoud.”

Vier keer trok DESK tot dusver met één goal verschil aan het kortste eind. “In die hoeveelheid is dat een relevant signaal. We zitten er kortbij. Neem zondag Blauw Geel’38. Wij maakten een 0-2 achterstand ongedaan en hun coach Francois Gesthuizen dacht na de 2-2 dat ook die derde voor ons zou vallen, bekende hij achteraf. Die derde kwam ook, maar aan de andere kant. Door wederom een uiterst knullig moment. Een overwinning zou wonderen doen, inderdaad. Dan krijgt het vertrouwen een boost. Voor het zover is kunnen wij als begeleiding alleen maar zorgen dat de voorwaarden eromheen zo optimaal mogelijk zijn. Rustig blijven, vast houden aan de visie en enthousiasme uitstralen. En de positieve wedstrijdelementen eruit blijven lichten.”

Boonstoppel per 1 februari 2012

Als coach boekte Van Seeters mooie successen. “Maar ik weet ook wat verliezen is, laat daar geen misverstand over bestaan. Dus ook hoe te handelen in dit soort situaties. We gaan niet ineens rare dingen doen. Accentueren wat goed gaat en dat is best veel”, verzekert hij. Tegenspoed komt nooit alleen, zo blijkt. Van Seeters kan wel wat extra ervaring gebruiken in zijn jonge selectie en met Elroy Boonstoppel dacht hij op korte termijn in dat opzicht over een welkome aanvulling te kunnen beschikken. De KNVB heeft de overschrijving weliswaar geaccordeerd, maar pas met ingang van 1 februari 2012. Van Seeters zocht zelf contact met Zeist over het waarom. “Bij de bond vonden ze dat wij überhaupt blij moesten zijn met deze uitkomst.” Naast het abrupte stoppen van reservedoelman Jard de Langen – hij was het voetbal helemaal beu – een nieuwe domper voor DESK. “Maar maak je geen zorgen om Adje van Seeters. Borst vooruit en blijven glimlachen.”


6 responses to “Sneeuwbaleffect

 • Kenner08

  Rustig blijven en vertrouwen hebben? Lijkt me erg lastig met zo’n trainer langs de lijn

 • deli_coban

  Idd kenner,die man snapt er echt geen houd van en praat te veel!!!!Wat heeft ie nou gepresteerd buiten baronie om????????????

 • deli_coban

  Buiten een speler of 5 is de rest niet hoofdklassewaardig…om een aantal namen op te noemen Asrih,Ulusan,Chrou,Biemans,Vd Berg!Die kunnen dit niveau of wellicht een hoger niveau aan maar de rest van het elftal loopt deze spelers alleen maar in de weg!

 • laala

  Deli_coban jij bent wel erg weg van Chrou ofniet ?? ben je het niet gewoon zelf ??? Als er iemand dit niveau niet aan kan is het Chrou wel.

 • dores

  Alles bij elkaar zou er voldoende kwaliteit moeten zijn om niet in de problemen te geraken,
  Spelers onderling wat méér coachen en de trainer wat minder zou een oplossing zijn.

 • deli_coban

  Laala,

  Ik ben niet weg van chrou,ik noem toch 5 namen laala?????
  Als ik van 1 van die 5 weg zou zijn zou als voetballer zijnde,zouden dat ulusan en biemans zijn laala!!!!!!!!Chrou is gewoon een goede voetballer,als jij zegt dat hij het niveau niet aan kan dan zegt dat meer over jou dan de kwaliteiten van die jongen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: