Spiegeltje, spiegeltje …

Zondag reageerde hij na de verloren wedstrijd bij Baronie uit frustratie. Liep foeterend en briesend het veld af. Zocht de schuld van het matige optreden van Dongen tot nu toe bij alles en iedereen. Inmiddels weet Sander de Bont beter en regeert de zelfspot en -reflectie. “Het voordeel van deze situatie is dat het niet slechter kan. Alleen maar beter.”

Fris en aanvallend voetbal, met druk vooruit. Die kenmerken moet Dongen weer in de praktijk brengen, vindt de spits. “Dat was ook sinds de komst van de nieuwe trainer de intentie, maar in het verleden praktiseerden we die filosofie vanuit de tegenstander. Arie van der Zouwen ziet dat het liefst vanuit onszelf plaatsvinden met de opdrachten die daarbij horen. Maar dat moet de spelers ook liggen. En daar hebben we deze week tijdens de nabespreking over gesproken. Heel open.”

Bijsturing

Naast de tactische bijsturing van een en ander die mogelijk toegepast wordt, was één punt helder en allesomvattend. “Iedereen binnen onze groep moet bij zichzelf te rade gaan. Eens goed in de spiegel kijken. Ben ik nog net zo scherp en geconcentreerd als voorheen? De vorm is bij de meeste spelers niet aanwezig en die krijg je volgens mij weer terug door simpelweg keihard te werken. Dan ga je op een gegeven moment bepaalde zaken weer afdwingen. Want laten we niet vergeten, dat deze spelers hebben bewezen dat ze heel aardig kunnen voetballen.”

In EHC treft Dongen zondag een lastige tegenstander, hoewel de Limburgers vorig seizoen beide keren verslagen werden. “Ja, maar volgens mij zijn ze allemaal lastig. Toen was toen en nu is nu. We zijn bovendien geen onbekenden meer, men stelt zich beter op ons in. Toch denk ik: snel druk zetten en met volle overgave spelen. Als we dat blijven volhouden, dan verwacht ik dat het goed gaat komen met Dongen.”


7 responses to “Spiegeltje, spiegeltje …

 • Patter

  lijkt mijn reactie op het verslag van afgelopen zndag wel,ongeveer dezelfde strekking

 • Dongen1

  Patter maak jezelf is bekend je praat veel over Dongen maar we zijn bij dongen wel benieuwd wie jij bent ?

 • Patter

  ik ben een Dongen fan die het goed voor heeft met de club ! maar ben ook wel benieuwd wie Dongen 1 is ?
  als jullie vinden dat ik ongelijk heb of mijn mening niet mag geven ,kun je me dat schrijven !Volgens mij is datgene wat ik schrijf alleen maar opbouwend geweest en aan het stuk van sander te zien ook zo opgevat ,gezien de strekking van zijn woorden!

 • Conditietrainer

  Sander, je kunt wel druk naar voren willen zetten, maar mijns insziens moet je dan wel fit zijn en als je er 8=10 kg af gooit, gaat dat een stuk gemakkelijker. Ik was erbij zondag en zag Baronie verzorgder spelen.Maar ook als Dongen vooral de lange bal hanteert, kun jij met je sterke lijf van grote waarde zijn. Dan moet er natuurlijk wel goed bijgesloten worden. Voorwaarde is wel dat er een echt plan achter zit zodat iedereen weet wat hij moet doen. Trainen, trainen, trainen dus.Suc6!!

 • de Bont

  Bedankt Conditietrainer !
  Is voor het eerst dat iemand dat tegen mij zegt ! x-D

 • Conditietrainer

  Vast niet! 😉 Tijd dus dat je er iets mee gaat doen. Laat t maar weten als je hulp nodig hebt.
  Suc6!

 • De Bont

  Naam en nummer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: