Sprokkelen

Langzaam zakt Someren weg naar de positie waarop het zich vooraf in eerste instantie zelf al had ingeschaald. In en tegen Nuenen liep de ploeg die twee jaar geleden nog in de tweede klasse voetbalde de vierde opeenvolgende nederlaag (2-1) op. “Er zijn in deze Hoofdklasse geen teams die slechter zijn dan Someren. Maar wel een aantal dat min of meer gelijkwaardig is. Daarvan moeten we er een paar onder ons zien te houden.”

Hoewel hij Nuenen niet vond meevallen, rangschikt Teun Custers die ploeg niet onder het rijtje kelderboys. “Pas in de laatste fase kregen we het serieus moeilijk en toen scoorden zij uit hun eerste echte kans. Maar voordien hadden wij er een paar van het kaliber honderd procent en daar had er eentje van in gemoeten”, vat de aanvoerder de kletsnatte zaterdagse avond vanuit zijn perspectief samen. “Down? Ik vond deze nederlaag, in tegenstelling tot een paar andere verliespartijen tot dusver, eerlijk gezegd onnodig. Maar we gaan gewoon door met onze missie, hoor. Dat het niet makkelijk zou worden, wisten we op voorhand.”

Genieten

Overleven is en zal het motto blijven. Punten sprokkelen. “Als we daarin slagen, ligt er een mooie basis voor een langdurig verblijf in deze afdeling. Deze groep zal meer dan waarschijnlijk bij elkaar blijven. Als met name onze jonge middenvelders en aanvallers eenmaal gewend zijn aan de hogere handelingssnelheid en aan slimmigheid winnen, zie ik de toekomst positief tegemoet.” Persoonlijk loopt Custers, los van de laatste resultaten, nu al te genieten. “Wij zijn die Limburgse clubs gewend en als je alleen al naar de huidige accommodaties kijkt en de hele ambiance eromheen. Geweldig.”


3 responses to “Sprokkelen

 • Gerrie Verhofstadt

  Beste Teun

  Uiteraard heeft ook Someren kansen gekregen, maar als Nuenen in de tweede helft, buiten de doelpunten om, minimaal vier 100% scoringskansen om zeep helpt dan denk ik niet dat het terecht is dat je suggereerd dat Someren gelijkwaardig was aan Nuenen.
  Nuenen was individueel sterker wat er in de eerste helft zeker niet uitkwam maar heeft Someren in de tweede helft geheel overklast.
  Ik vindt wel dat Someren een aanwinst is in de hoofdklasse

  Een neutrale toeschouwer

  Succes gewenst in het verloop van de competitie

 • Gerard de Nooijer

  Beste Gerrie,

  Volgens mij heeft Teun Custers alleen gesuggereerd dat Someren niet had hoeven te verliezen van Nuenen. Dat de meeste teams in de hoofdklasse B over meer individuele kwaliteit beschikken dan echte amateurclub Someren is bekend. Maar wat de wedstrijd tegen Nuenen betreft: In de eerste helft waren de twee beste doelkansen voor Someren. In de tweede helft was Nuenen de betere ploeg en het miste inderdaad een paar honderd procent kansen. Someren daarentegen hielp ook enkele uitstekende scoringskansen om zeep. Voeg daarbij het vroegtijdig uitvallen van de geblesseerde voorstopper Tim van Seggelen en de nederlaag had voorkomen kunnen worden. Maakt verder niet uit …. een paar honderd supporters uit Someren in een uitwedstrijd bij Nuenen …. Someren is inderdaad een aanwinst voor de hoofdklasse!! Daar zijn we het over eens!

  Gérard de Nooijer

 • Paul Hellings

  Inderdaad Gerrie, de Nooijer heeft gelijk. Ik als onpartijdige supporter heb deze wedstrijd gezien en ik moet zeggen dat Nuenen tot aan de 1-0 geen enkele fatsoenlijke kans heeft gekregen, dit in tegenstelling tot Someren. En dat Nuenen hierna een aantal riante mogelijkheden kreeg klopt ook, maar was inherent aan de manier van spelen van Someren na de opgelopen achterstand. Overigens vond ik de overwinning wel verdiend omdat Nuenen in de 2e helft toonde volop voor de winst te willen gaan. En soms zit het een ploeg mee en soms tegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: