‘Terug naar de liefhebbers’

Die laatste strohalm wil hij nog steeds niet loslaten. “Zolang je naam niet vetgedrukt staat afgebeeld in de stand, ben je nog niet gedegradeerd. Theoretisch kan het nog.” Diep van binnen weet Ad van Seeters dat hij het eigenlijk tegen beter weten in verkondigt. Achter de schermen is de coach druk doende het DESK ‘nieuwe stijl’ vorm te geven.

Als bewaker van het technische platform bij DESK  vereenzelvigt Van Seeters zich met de doelstelling van de club. Die luidt dat de selectie van DESK in de toekomst voor minimaal vijftig procent uit eigen kweek moet bestaan. Niet alleen ter ondersteuning van de clubidentiteit, maar ook uit financieel oogpunt. “We moeten gezien de ontwikkelingen in de maatschappij met zijn allen terug. Dus ook de voetballers. Het aantal pure broodvoetballers wordt minder, het wordt de tijd van de liefhebbers.”

Natuurlijk heeft ook DESK krachten van buitenaf nodig om de doelstelling – zo hoog mogelijk meespelen om de prijzen – te verwezenlijken. “Maar wel binnen de grenzen van onze mogelijkheden. Dat is soms lastig, bijvoorbeeld omdat wij bij DESK netjes bruteren. Hetgeen elders lang niet altijd het geval is. Daar ligt een schone taak voor de diverse instanties, want er is sprake van oneerlijke concurrentie. Hoe dan ook, als een speler die wij graag zouden willen niet tevreden is met een aanbod, dan is dat jammer. DESK gaat niet meer mee in de wedloop.”

Metamorfose

Dat gegeven alleen is niet de reden dat de selectie van DESK met het oog op volgend seizoen een ware metamorfose ondergaat. “Een aantal jongens heeft ook niet gebracht wat wij ervan verwacht hadden”, zegt Van Seeters, die afscheid neemt van Stijn Biemans, Yassine Asrih (in de belangstelling van Achilles Veen, vervolggesprek deze week), Casper van Elsacker, Hoeseyin Efe en Sjack van Rijsbergen. Elroy Boonstoppel gaf te kennen voor het zaterdagvoetbal te kiezen. Jaouad Chraou is een twijfelgeval. “Hij weet nog niet of hij straks zijn nieuwe job in Rotterdam kan combineren met de afstand naar Kaatsheuvel.” Enis Ulusan maakte zijn overgang naar Achilles Veen al in een eerder stadium bekend, Frank Jongbloets heeft een verlaagde aanbieding in beraad en doelman Rini Hoevenaar besloot zelf te stoppen.

Met keepersproblemen zal Van Seeters straks niet geconfronteerd worden, want liefst drie doelverdedigers gaven inmiddels hun jawoord: Ralf van Gestel (Gilze), Jamil Kools (Gudok) en Michael Luijbregts (Jong Brabant). Voorts komt van WSC linkspoot Lars Schimmer en van Sarto Yuri Kemra. Van Oosterhout komt spits Arie Eikelenboom (33), een oude bekende van Van Seeters. Eerder legde DESK Imdat Solmaz al vast. “We zijn momenteel bezig met een geroutineerde centrale verdediger. Als dat lukt, beschikken we over een sterke as. Aangevuld met voornamelijk jeugdig talent daaromheen, waarvoor ter verbreding van de selectie nog budget achter de hand is.”


10 responses to “‘Terug naar de liefhebbers’

 • hans

  Ander titel boven dit stuk; ‘terug naar de 1ste klasse’

 • kees

  Net of je het met die oude knarren gaat redden! Arie Eikelenboom wat een lachertje zeg!! Spelers uit de 3e klasse weghalen heeft ook weinig zin, je hebt dit jaar wel gezien hoe groot dat gat is bij sommige gehaalde jongens!

  Sterkte DESK!

 • Felipe

  Van seeters verantwoordelijk voor vrije val desk….is een betere kop voor dit artikel!Buiten dat wie beoordeeld de prestaties van van seeters???

 • sas

  Schreeuwen kan ie goed en zn praatjes ligt het ook niet aan,het is makkelijk om te zeggen sommige jongens hebben niet gebracht wat we verwachten……maar wie beoordeelt het werk van de trainer????Hij had beter zelf zn spullen in kunnen leveren en vertrekken,maar desk gaat lekker 1ste klasse spelen met idd Eikelenboom als topspits,hahah
  laat me niet lachen joh!!!

 • Ralf

  Jammerlijk dat deze trainer altijd kritiek heeft op zijn elftal of een discutabel beleid bij andere verinigingen. Laat deze meneer eens de hand in egen boezem steken. Zonder enige zelfreflectie tekent meneer een contract voor onbepaalde tijd op het moment de club stijf onderaan staat. Dat DESK staat waar het nu staat is zijn verantwoordelijkheid, maar met zijn vlotte babbel gaat hij daar heel gemakkelijk aan voorbij. Het ligt aan alles en iedereen maar niet aan hemzelf.

  Begrijpelijk vind ik het dat veel spelers hun geluk elders gaan beproeven. Het lijkt me geen pretje iedere wedstrijd dat gebrul aan te moeten horen. Zie foto

  Ik voorzie een vrije val bij DESK.

 • Wim

  33e jarige spits uit de 3e klasse?? Op die leeftijd ben je aan het afbouwen, niet opbouwen! Dan zien we liever Joey Lokasi in de spits. En een a-junior van Sarto, in onze eigen jeugd lopen ook talenten rond. Als ze Lars Schimmer in het gareel weten te houden, kan hij wel van grote waarde zijn. Dat hebben we hier thuis voor de beker wel gezien.
  Het behouden van Jaouad Chraou zou belangrijk zijn voor de club, heeft bewezen een vaste waarde te zijn dit seizoen.

  Ik ben benieuwd wat er nog bijkomt!!

 • Adrie

  Jaouad Chraou zou daar niet moeten blijven, dan gaat hij er alleen maar op achteruit! ik zou als ik hem was verkassen naar rotterdam! er zijn genoeg rotterdamse clubs die hem goed kunnen gebruiken..daarnaast heeft hij inderdaad bewezen dat hij 1 van de belangrijkste spelers is van dit seizoen bij desk.

  Adrie

 • Sjoerd

  Verstandig advies, Adrie. Desk is er niet best aan toe. De trainer draagt uit een voorstander te zijn van combinatievoetbal, maar alles dat Desk op dit moment laat zien zijn lange halen van achteruit… Als aanvaller is er weinig eer te behalen op die manier.

 • Bas

  Is makkelijk gezegd dat er als aanvaller weinig eer aan te behalen valt. er loopt al jaren (sinds vertrek Jelle Hakkert) geen hoofdklasse-waardige aanvaller meer rond. O.a. Vos, vd Elsacker, Efe, Pfennings,vd Oudenallen, Verhoeven, Biemans hebben het niet kunnen brengen. Moet je het dan laten afhangen van jeugd die voor de leeuwen gegooid wordt zoals o.a. Koot, Snoeren, Youell, Lokasi, van Seeters? Ongeveer allemaal vanuit de A-jeugd door. Kun je toch niet verwachten?

 • volger

  Hakkert hoofdklassewaardig noemen is dubieus hoor. Heeft namelijk op dat niveau nooit goed gepresteerd! In lagere klassen zeer zeker maar zowel bij desk als schijndel weinig uit kunnen richten in de hk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: