Triest

‘Dit sloeg helemaal nergens op.’ Die constatering viel vanuit beide kampen en vooral vanuit beider perspectief op te tekenen na het duel tussen Deurne en Dijkse Boys. Waar Mark van Sonsbeek, de coach van de thuisclub, vindt dat de Helmonders ernstig bij zichzelf te rade moeten gaan en – ondanks een overwinning – spreekt van een klotenzondag, is Dijkse Boys hevig verontwaardigd over het optreden van de scheidsrechter. “Jullie gaan hier niet winnen, daar ga ik voor zorgen.”

De rapen waren echt gaar toen scheidsrechter Zeeman (foto) Deurne diep in blessuretijd een strafschop toekende en Roy Tulmans vervolgens de 3-2 binnen trapte tegen het tot negen spelers gereduceerde Dijkse Boys. “Het was een overtreding, maar onduidelijk of die erbinnen of erbuiten was”, constateerde Michen Bernards, de elftalleider van de Helmonders. “Hij legde hem dus op de stip, geheel in de lijn van zijn gedragingen ten opzichte van ons. Hij wilde ons een oor aannaaien. Hoe dan ook.”

Consequent

Als dat zo zou zijn, waarom dan? “Dijkse Boys kwam snel op 0-1 en al vrij snel begonnen zij met vervelend gedrag. Tijdrekken, zeuren, voor de bal staan. Op een gegeven moment hoorde ik de scheids zeggen dat dit gedrag afgelopen moest zijn, anders ging hij met kaarten werken. Hetgeen hij daarna dus consequent deed. Het was geen schoppartij of iets dergelijks, maar ik vind dat Dijkse Boys de hand in eigen boezem moet steken. Dit is natuurlijk niet de eerste keer. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een scheidsrechter tien gele en twee rode kaarten uitdeelt aan één partij. Dat zegt toch ook iets? En het gekke is dat zij best redelijk materiaal hebben, na rust vond ik Dijkse Boys eigenlijk beter”, aldus Van Sonsbeek, die het tumult na afloop vanaf een afstandje gade sloeg. “Supporters sprongen over de hekken en er werd gemept en geschopt.”

Ook Toon van Veen zag de vechtpartij vanaf het veld gebeuren. Hij die daar eigenlijk al niet meer had mogen staan. Na die regen van kaarten was het niet onlogisch dat de arbiter op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. Zo mocht doelman Van Veen blijven staan toen hij een tweede gele kaart ontving, terwijl hij al eerder een prent van dezelfde kleur ontvangen had, verzekerde leider Bernards. Met Kenneth Cicilia gebeurde het tegenovergestelde, maar diens rood werd ingetrokken toen Zeeman doorhad dat dit het eerste geel voor de speler van Dijkse Boys betrof.

Lachertje

“Hij was ons aan het zoeken. ‘Wat er ook gebeurt, jullie gaan hier niet winnen’, beet hij mij toe. Tegen een speler van ons maakte hij zelfs racistische opmerkingen. Nee joh, wij waren helemaal niet aan het tijdrekken of aan het zeuren. Wij waren gewoon bezig met die wedstrijd winnen. Dit sloeg helemaal nergens op. Die 2-2, een lachertje! Hij floot voor een terugspeelbal die ik oppakte, terwijl er dat geen was. Vervolgens laat hij die vrije schop nemen, terwijl hij daarvoor telkens aangaf te moeten wachten op zijn fluitsignaal. Weet je wat ze bij Deurne trouwens eens moeten doen? Die supporter van Deurne wiens naam overal bekend is, weren van het sportpark. Wat ze in het verleden al eens eerder deden. Ongekend wat die allemaal roept. Die hitst de gemoederen alleen maar op. Ik hoop dat er een rapporteur van de bond aanwezig was.” Leider Bernards beklemtoont dat er geen spelers van Dijkse Boys betrokken waren bij de knokpartij. “Op het wedstrijdformulier staat dan ook niets vermeld over de gebeurtenissen na afloop.” Drie personen, waaronder de scheidsrechter en een assistent-scheidsrechter, hebben aangifte bij de politie gedaan voor mishandeling en/of verbale bedreiging.


42 responses to “Triest

 • hanzel

  Jammer dat de elftal leider zijn team bijna vrijspreekt, Neem je verantwoording en ga niet de vinger naar een ander wijzen. Was verstandiger geweest als je liever geen reactie tegeven, want dit slaat echt alles.

 • willem wever

  beste hanzel de heer bernards heeft volkomen gelijk wat het betref de spelers dat ie niet betroken zijn bij de vechtpartij die er er noulijks was met de heer van de broek ik heb trouwen nog nooit iemand die een
  verbod heeft bij de club waar je fan van bent toe gelaaten word
  en wie ik toen we bij deurne zelf moesten voetbalen een of meerderen spelers van zijn team meerderen klapen van van de broek hebben moeten
  incaseren dat ie personen een slayding op de bal maakten en het moest
  bekopen met een vuistslag in het gezicht van die persoon en dan nog maar stil tezijn over van zeeman dat ie racistische opmerking maak naar twee of meerderen spelers van dijkseboys wie van buitenlands afkom zijn moet ok niet mogen daar vielen mijn schoenen pas van uit toe ik dat hoorde en dat de speler van deurne met het rugnummer 4 waar ik de
  naam helaas niet meer van weet nou daar lust zelf de varkens geen eten van dat ie ouderen mensen uitschelden

  • hanzel

   Marius en Willem Wever, ik heb nergens een verwijtend woord over een bestuur geschreven, ik heb ook netjes aangegeven dat de BEIDE clubs hun verantwoording moeten nemen en de mensen die er bij tetrokken waren op een juiste manier moeten straffen, of het nu Deurne of DB mensen zijn. Ik gaf ook netjes aan dat ik het niet verstandig vind dat je alle schuld naar een ander gaat schuiven. Ik zeg waar 2 vechten zijn meestal 2 schuld.
   Beide clubs hadden samen moeten afspreken jongens even geen pers toespreken, alleen zeggen dit had NOOIT mogen gebeuren. Verder ben ik geen Deurne fan, en ben ik eerder naar huis gegaan zondag want ik vond wat jezelf ook aangeeft de normen en waarden ver te zoeken was. Want zeg eerlijk dit had toch nooit mogen gebeuren.

 • Marinus

  Willem wever je hebt helemaal gelijk,ze oordelen maar wat raak.
  Ik moet zeggen je moet ter allertijden je handen van een scheidsrechter af houden,maar voor deze hadden ze een pijpijzer moeten pakken.
  En wat de nummer 4 er voor woorden uitgooit jongejonge,maaaaaaar dijkseboys krijg wel weer de schuld.
  En hanzel nu geef je op elke site comentaar,heb je de wedstrijd wel gezien.
  En die ad van den broek haha zit ook nog in het bestuur van deurne,dat is een voorbeeld voor de club.

  • Robbie de Groot

   Een pijp ijzer is wel wat hard hoor.
   Je gaat niet voor eigen rechter spelen
   Maar een flinke vermaning verdiend deze scheidsrechter wel hoor , Daar ben ik het roerend mee eens.
   Maarja zal wel weer afgedaan worden met veel papierwerk en op het einde van het liedje weet de KNVB niet meer waardoor het allemaal is ontstaan.
   Back to basic.
   Niet zeuren maar respect tonen tegenover elkaar.

 • willem wever

  neej daar moet je je handen zeker niet aan vuil maaken
  en mijnheer hanzel heb je de wedstrijd uberhoud gezien
  wand je heb ok op iedere site comentaar en dat je het bestuur
  van dijkse boys zwart wil maaken moetje niet doen wand
  die mensen hebben iets gedaan wat jullie bestuur had
  moeten doen de scheidsrechter moeten begleidennaar de kleedkamer
  en voor beveilgin moeten zorgen zo als bij anderen clubs maar daar hebben jullie boeren nog geen kaas van ge eten

 • voetballiefhebber

  Ik heb de hele wedstrijd (en de incidenten na de wedstrijd) in ieder geval wel gezien en had ook al op de site van ED gereageerd. En ik heb de reacties hierboven ook gelezen (weet niet zeker of ik ze wel helemaal begrijp, maar dat ligt misschien aan mijn beperkte kennis van het helmondse dialect) en meen te begrijpen dat willem wever en marinus eigenlijk vinden dat Dijkse Boys (spelers en supporters) niets te verwijten valt… Als ik het bijvoorbeeld goed begrijp moet je dus wel van een scheidsrechter afblijven, maar “hadden ze voor deze een pijpijzer moeten pakken”?! Te zot voor woorden en typerend voor het gedrag van de DB spelers en supporters! Ik vraag me dan bijvoorbeeld ook af of ik als sponsor überhaupt nog met DB geassocieerd zou willen worden. En als klant van Gerrits recycling of DECO licht & reclame zou ik me ook achter mijn oren krabben met wie ik zaken doe, als ze dit soort activiteiten sponsoren. Hou toch op met die zinloze en slappe excuses voor hetgeen steeds gebeurd en gebeurd is! Iedereen maakt fouten, de scheids dus ook. Die penalty was een bloedzuivere overigens en die keeper van DB kan zich beter concentreren op het keepen (doet is best aardig) i.p.v. schreeuwen en schelden en intussen niet doorhebben dat het spel alweer doorgaat (de 2-2) of een bal bij de tweede paal gewoon binnen laten vallen (de 1-1)! Wat de spelers en supporters van DB na afloop van de wedstrijd lieten zien en horen is onacceptabel! Punt uit. Als je dat niet begrijpt of begrijpen wilt, zelfs een dag erna, als de emoties iets minder zijn, heb je niks maar dan ook niks in welke (amateur)sport dan ook te zoeken! Dit geldt dus (hebben we mogen zien) voor een aantal DB spelers en supporters (misschien ook wel eentje van Deurne kant, dit heb ik echter niet zelf gezien of gehoord) maar blijkbaar (kunnen we hierboven lezen) ook voor de elftalleider en de zeer ervaren keeper van DB, die i.p.v. de hand in eigen boezem te steken, met hun vingers naar de scheids en anderen gaan wijzen!! Hier gaan ze dus blijkbaar bij DB (weer) niks van leren en dus zal de KNVB keihard moeten optreden!

 • Edel

  Gaat nu iemand van DB zeggen dat een supporter van Deurne zich misdraagt? Lijkt me de omgekeerde wereld. Bij DB heb je een groep van een man of 20 die alleen maar ruzie zoeken.

 • frans

  Aan de reactie’s van de laatste 3 kun je wel raden uit welk kamp ze komen,heren het is toch duidelijk wat er allemaal gebeurt is,ikzelf hoorde Kevin v Veen ook nogal wat verwensingen naar het publiek roepen,en dat was nog in de 1e helft!En inderdaad er werd over en weer wel wat geroepen,en nee A vd Broek zit niet in het bestuur van Deurne,dus ken je feiten en ja ik vindt ook dat hij een stadionverbod moet krijgen.
  Het is heel simpel JE MOET GEWOON VAN ELKAAR AFBLIJVEN.
  als je het op een andere manier wilt winnen,moet je dat op het veld laten zien en niet daarbuiten!

 • Deurneseboer

  Beste Willem Wever,

  Eigenlijk wel heel erg triest dat een scheidsrechter beveiliging nodig heeft na een wedstrijd of niet dan?? Dat zou bij niet een club zo moeten zijn…
  maar misschien gaat dat mijn boerenkop wel te ver

  En marinus, voordat je dingen roept over een bestuur van een club… kijk dan even na of het wel correct is, ad is helemaal geen lid van het bestuur, alleen maar een lastige supporter die mijn goedkeuring voor zijn gedrag ook niet heeft.

 • willem wever

  beste deurneseboer het zou ok zo
  niet mogen zijn dat een scheids beveiliging
  nodig heeft maar als dat wel zo is dat ie dat
  nodig had zou die dat dan ok niet verdiend hebben
  met zijn op merkingen die die heeft gemaakt
  en de mensen als honden tebehandelen
  om dat het bestuur dat aan geeft we moeten
  tegen een helmondse club voetbalen

  frans en voetballiefhebber je moet niet zo gek praaten
  met je kan wel merken uit welk kamp ze komen
  en met de reclame over gerrit en deco
  want dat staat er los van dat bij dijkse boys
  deurne is gebeurt en dat er niet met stont werd gewerkt zo als
  bij jullie kan db ok niets aan doen dus hou voor eens en altijd je mond aub

  • Buitenstaander

   Hallo beste Willem,

   Volgens mij begrijp je er helemaal niets van wat “voetballiefhebber” zegt. Hij zegt namelijk dat hij zijn geld niet meer wil stoppen in een club waar mensen komen, die slechts ruzie lopen te zoeken en die een scheidsrechter willen bewerken met een loden pijp.
   Ik denk dat het wel heel ernstig wordt als een sponsor zijn handen wil afhouden van een club waar 20 mensen denken dat ze hun recht kunnen halen door te gaan vechten.
   Vechten deden ze in de Middeleeuwen , tegenwoordig mag je het ergens niet mee eens zijn, maar daar praten normale mensen over.
   Als buitenstaander kan je uit alle verslagen lezen dat DB zich aan het indekken en verschuilen is. Verantwoordelijk zijn voor je daden en je niet kinderlijk gedragen, dan pas ben je een echte vent !

  • frans

   @willen ,mijn opmerking over “uit welk kamp komen”had/heeft eigenlijk niks te maken met de afkomst van de DB,
   Onbedoeld heb ik een dubbelzinnige opmerking geplaatst,excuus hiervoor.
   Ennuh Willem,ik heb nog nooit in de stront gewerkt.
   Deze opmerking maak ik bewust,jij vind dat wij niet moeten stigmatiseren over jullie afkomst,maar zelf doe je het wel,met onze (stront)afkomst

 • Deurneseboer

  Willem, geeft een bestuur ook aan bij de scheids dat ze tegen de DB moeten voetballen en dat zij moeten verliezen?
  Lijkt me andersom toch ook zo, dat de DB aangeeft dat Deurne moet verliezen. Iedereen wil het liefst de 3 punten hebben.

  Maar wat de scheids hier allemaal heeft gezegd, durf ik niet te zeggen, aangezien ik niet op het veld stond…. dat is allemaal van horen zeggen. Heb jij gehoord wat deze allemaal heeft gezegdt?

 • ron

  dijkseboys dit dijkseboys dat wat een schijnheilige mensen uit en van deurne daar moet je toch bijna van overgeven van zon stiekem achterbaks volk . wat een engeltjes zijn jullie ba ba , heel de wedstrijd zelf aan het schelden en provoceren discrimineren jullie moeten ze uit de hoofdklasse zette en opdoeken maar die uit deurne heeft nie geslaan zeker en die speler van deurne ook nie zeker nr 4 maar die keurige mense van deurne doen nooit nix

  • Deurneseboer

   Ron,

   Maar hoe kan het dan toch dat al die kaarten bij een club terecht zijn gekomen, terwijl ze zelf niets doen volgens hun?

  • hanzel

   Ron en Willem Wever,
   Helaas lees ik nergens dat jullie het gedrag van jullie supporters afkeuren, zelfs aangeven dat de scheidsrechter wel met een loden pijp bewerkt moest worden. Er zijn supporters van Deurne die aangeven ook niet blij te zijn met het gedrag van een van hun supporters. En toegeven dat hij ook gestraft mag worden. Maar durf eerst eens naar je eigen gedrag te kijken en veroordeel het gedrag van de supporters die fout zijn geweest. Denk dat die er toch wel waren.
   Slaan heeft nog nooit iets opgelost, kijk eens naar het bericht in Amsterdam waar een oude man, zwaar gewond is geraakt na een trap van een speler. Is dat wij willen, ik denk het samen niet.
   Ik vind het jammer voor de ECHTE DB mensen.
   Maar straf de juiste mensen zoals aan Deurne als aan DB kant, En zou zeggen zand erover.

 • willem wever

  en beste buitenstaander volgens mijn kan jij ok niet lezen
  ik heb nergens in het eerste stuk geschreefen dat het om dijkse boys
  gaat maar over al waar een helmondse ploeg komt
  maar niet uit wie hier in helmond daar woord meteen iets over gezecht
  maar het licht altijd aan de helmonders en niet ok een aan jullie

  • Buitenstaander

   Beste Willem

   Het spijt me als ik je het zo hebt begrepen, want dat was niet de bedoeling. Mij gaat het er om dat uitspraken als “loden pijp” niet passen en daarnaast veroordeel ik geweld in het algemeen.
   Ik hoop dat jij dat ook doet, want als wij als volwassen mensen niet meer normaal met elkaar kunnen praten, kunnen we elke normale omgangsvorm wel vergeten.
   Ik ga er vanuit dat jij ( en de rest van de mensen die hebben gereageerd) er ook zo over denkt….ja toch ?

   PS: ik ben nog nooit van mijn leven in Helmond geweest, dus daar kan ik niet over ( mee) – praten. Ik denk dat daar gewoon hele aardige mensen wonen….ja toch?

   • willem wever

    en ik heb ok ge zegt dat je daar niet je handen aan vuil moet maaken en ok niet met een pijp ijzer moet slaan dat is ok niet de bedoeling ik praat in het algemeen dat als er een club uit helmond komt voetballen er toch maar wat er over gezegt moet worden ik ben naamelijk bij dijkse boys tegen racing boys weesen kijken en er werd goed voetbal gespeeld en dat het maar een helft heeft geduurd dat lach echt niet aan dijkse boys maar dat de scheids niet meer kon lopen am dat ie door
    zijn engkel was gegaan en ja daar woonen heelegoeden mensen

 • willem wever

  ja om dat er bij deurne maatenaaier lopen wie vlug de bal neer legen
  en dan tegen een speler van dijkse boys trapen zo dus
  en dat er bij deurne nooit iets is dat is ok lulkoek
  kijk is een keer op ed.nl naar de naam sjantje
  die heeft er over dat er een persoon al 15 jaar geleden
  al langs de lijnen aan het schelden en het op butsen is en dat het dan
  een keer uit de hand loop wijz dan niet meteen naar de clubs uit helmond

  • Buitenstaander

   OK Willem

   Ik snap het. Er is een man uit Deurne , die al jarenlang de boel loopt op te naaien, MAAR geeft het dan de spelers en supporters van DB het recht om erop te klappen ?
   Dat is toch precies wat die man wil en nou heeft hij gekregen wat hij wil. Dat is toch niet slim ?
   Degenen die hebben geslagen moeten verstandig zijn en zichzelf aangeven bij de politie. Dat is voor de clubs en iedereen beter.
   De bewuste man uit Deurne moeten ze voor eeuwig weren op elk voetbalveld, maar de supporters die afgelopen zondag hebben geslagen moeten ook verantwoording afleggen. Het zou sowieso wat meer rust brengen in de gelederen, want met verwijten kan je als buitenstaander niets !

   • willem wever

    maar daar ga je weer in de fout de speler van dijkse boys hebben niet geslaan dat er een suporter of meerdern iets doen moet niet magen maar de spelers hebben niemand maar dan ok niemand aangeraakt

  • Deurneseboer

   Beste Willem,

   Heb je ook de andere reacties op de site van ED gelezen? Daarin staat dat de deurnese supporters niet blij zijn met die ene man, maar al helemaal niet met het gedrag van de DB’s. En hier hoor je vervolgens niemand over vanuit de DB’s. Dat is iets wat ik erg jammer vind, er wordt niet gekeken naar de eigen club

  • hanzel

   Beste Willlem Wever.

   Lees eens hier de verhalen, ook hier zijn mensen die het gedrag van die persoon van Deurne veroordelen en vinden dat ie ook zeer zeker aangepakt moet worden. Maar helaas lees ik nergens dat jullie het gedrag van jullie mede supporters afkeuren, en eigenlijk hoe diep triest nog melden dat de scheidsrechter zelfs met een lode pijp aangepakt had mogen worden. Heel eerlijk je zou komende zondag sleccht flouten bij jullie volgens jullie ogen wat dan?? In het verslag Triest staan alleen maar verwijten naar andere, durf ook net als sommige mensen van Deurne mede supporters te veroordelen op hun gedrag. Is toch niets mis mee.Dus gewoon straffen de wangedragers en daarna lekker een pilske pakken, en op naar de komende wedstrijd.
   Denk dat wij geen van alle zitten te wachten tot er dode vallen
   Wat ik al eerder zei: met slaan los je niets op,

   • willem wever

    neej ik weet niet als je kan lezen ik heb al in een paar reactie
    gezecht dat ik het ok niet goed keur wat er is gebeurt

 • voetballiefhebber

  Ik ben bang dat het zinloze gesprekken en discussies zijn hier…..
  Daar waar enkelen (bijv. Buitenstaander en Hanzel) een genuanceerde discussie proberen te voeren en proberen op zijn minst tot de gezamenlijke (die van Deurne EN Dijkse Boys!!) conclusie te komen dat aggressie en geweld (en discriminerende opmerkingen) niets oplossen en op geen enkel sportveld (of daarbuiten!) thuishoort, daar blijven anderen (metname Willem Wever en Marinus) maar volharden in het wijzen met vingers en zoeken naar excuses voor dit onacceptabele gedrag.

  • willem wever

   je praat net als een kip zonder kop als je goed leest wat er gezegt word kuur ik het ok niet goed wat er gebuurt is maar je doet net of als het maar aleen aan dijkse boys licht en het is toch zo dat als er een helmondse club uit moet voetballen maak niet uit waar dat het is er is altijd kometaar over de clubs uit helmond

 • ron

  het zijn groten deels opgeleide spelers van helmondsport die in de selectie van dijkseboys spelen , die spelers willen gewoon net als elk ander drie punten pakken . ik heb in de wedstrijd geen zware overtredingen gezien en dan toch drie rode en negen geele kaarten pakken is toch wel zeer opmerkelijk . maar het moet toch nie zo zijn dat je al veroordeeld bent omdat je bij dijkseboys speelt denk dar maar is over na als jullie eerlijk kunne zijn

  • frans

   Dat kan wel zijn dat ze door HS zijn opgeleid,maar er zijn enkele die de zaak in het veld echt aan het opjutten waren ,waaronder pa en zoon v Veen.Vooral de keeper. Fanatiek zijn is heel goed, maar hij gaat echt ver over de grens.
   En voor de rest,beste Helmonders het lijkt wel of jullie een minderwaardigheidscomplex hebben!het is toch niet goed te praten wat er die middag gebeurt is……

   • Robbie de Groot

    Vader en zoon van Veen…….
    Bedoel dan Toon van Veen, een man die meer dan 500 wedstrijden op het hoogste nivo bij de amateurs heeft gespeeld.
    En zoon Kevin………maker van 2 fantastische doelpunten en na ongeveer 30 min in opdracht van de trainer van Sonsbeek in de kreukels geschopt door Nico Leijsten.
    Nee Frans wil niemand beschermen of me met dit alles bemoeien maar over sportiviteit ben ik het niet mt je eens.
    Als er een speler geblesseerd op de grond lag werd er door de staf van Dijkse Boys wel geroepen..”BAL UIT”.
    En andersom speelde Deurne gewoon verder, zo kwam ook het 1e doelpunt van Deurne tot stand.
    Ben echt nieuwsgierig hoe dit opgelost word.
    KNVB heeft genoeg getuigen die met goede verhaalen komen als ik deze site lees.
    Hahaha…….Publiciteits geil zijn er ook vaak een rede van….
    Net als Voorzitter Van Deurne Kees brood, die elke gelegenheit aan om zijn verhaal te doen!!!!!!!!!

   • hanzel

    Robbie het aantal wedstrijd bepaalt een gedrag niet, eigenlijk zou hij met zijn ervaring het voorbeeld mogen geven. En wat jij zegt over het uit de wedstrijd schoppen is diep triest, en zeer zeker niet terecht. Wat ik al eerder aangaf kijk jij als dorpsgenoot toch met een DB bril op. Ik denk zag zeker en dat zal jij ook wel gezien hebben dat ook aan DB kant heel veel commentaar was op de scheidsrechter, en ook dingen gebeurde die niet op een veld thuis horen.
    En ja zou zeggen ga de schade die je hebt opgelopen verhalen op de daders.
    een dorpsgenoot

 • hanzel

  Heel mooi zijn we allemaal eens dat dit gedrag niet kan, nu moeten de clubs naar buitentreden en de mensen die zich misdragen hebben straffen.
  Ik had het beter gevonden als de clubs meteen aangegeven hadden dat ze dit voorval betreuren en afstand van hadden genomen.
  Nu gaat het punten kosten en daar is niemand meegebaat.
  Dus DB en Deurne laat deze mensen niet meer toe op jullie sportpark

  • willem wever

   de dijkse boys hoor je ok niet praaten met omroepbrabant
   zo als deurne en de mensen die wel voor dijkse boys hebben gepraat dat zijn nog niets eens leden van dijkse boys die voetballen
   zelf in deurne.

   • Robbie de Groot

    Als je contact zoekt met de media wil je naar mijn mening iets kwijt aan de buitenwereld.
    Ook een teken dat je je heel erg ongemakkelijk voelt bij wat de buitenwereld eventueel van je denkt.
    Deurne zoekt via meerder wegen de media op.
    Dat geeft ook aan dat ze de waarheid willen verbloemen.
    Waarom………., ik weet het wel.
    Ze hebben geen huisregels toegepast….
    Maar zij zijn wel degene die pers zoekt…..
    …, Politie bellen. en ga zo maar door.
    ZE VOELEN NATTIGHEID……..!!!!!!!!!!!

 • Robbie de Groot

  Ik was zondag jl ook bij de wedstrijd Deurne – DijkseBoys.
  Was voor de neutrale toeschouwer wel een boeiend eerste uur , maar helaas was het laatste half uur niet meer om aan te zien.
  Steeds was de scheidsrechter die de hoofdrol voor zich opeiste en het taalgebruik van het deurnese publiek aan het adres van de Dijkse Boys spelers was nog het lelijkste wat ik heb meegemaakt.
  Ben geen fan van Deurne of Dijkse Boys maar zou eerlijk zeggen dat het nivo ten eerste diep triest was en daarbij komt ook nog dat een scheidsrechter op het veld staat die een C- jeugd wedstrijd nog had verpest met zijn rare gedrag ten aanzien van de voetballers.
  IK hoorde hem zeggen tegen een speler dat hij de baas was en de speler maar zijn grote bek moest houden anders kon hij vroegtijdig gaan douchen…
  Te gek voor woorden.
  Dan even over het felle spel.
  Sommige overtredingen hadden niks met voetballen te maken.
  De verdediger van Deurne……(Sanders) schopte zonder dat er een bal in de buurt was de spits van Dijkse Boys (Maes) tegen zijn achterbenen….??
  IK zag het gebeuren en de grendsrechter zag het ook maar deed er niks aan.
  Mogen die aleen voor buitenspel vlaggen of wat is hun taak tijdens de wedstrijd.
  Daarom ben ik ook maar naar de kantine gegaan want een domme jonge als ik uit Liessel kon al zien dat er onweer in de lucht hing.
  Mij maakt het verder niet uit, maar elkaar de schuls geven en uitspraken doen die kwetsend zijn vind ik niet oke.
  Deurne speelde thuis en is gewoon verplicht om met de scheidsrechter op een lijn te zitten.
  Maar nadien bleek dat het bestuur van de Dijkse Boys de scheidsrechter in veilige haven heeft moeten brengen.
  Petje af voor die man met die lange Jas.
  Hij had wel snel de scheids in zijn arm en niemand die nog poogde om verder tegen de scheidsrechter in te gaan.
  Die man verdient een pluim.
  Ken hem niet maar hij bleek een bestuurslid te zijn van Dijkse Boys.
  Als hij er niet was geweest had die scheidsrechter echt een probleem gehad.
  Deurne en Dijkse Boys supporters gingen met elkaar in conflict, maar in de zaak scheidsrechter hadden ze wel éen gelijke mening.
  Die wilden ze wel ff in elkaar trappen voor het verpesten van die middag.
  Gelukkig was het bier koel in de kantine en hebben we enkele glaasjes naar binnen laten vloeien.
  Maar of het mij die €5,- waard was aan entree zeg ik duidelijk nee.
  Kwam voor een mooie pot voetbal, niet gezien wel een hoop onnodige ellende aangericht door de scheidsrechter en een handje vol publiek.
  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
  Mijn idee: wedstrijd overspelen met een fatsoenlijke scheidsrechter.
  En de Heer Zeeman ( de slechte scheidsrechter), verplichten om te komen kijken en een analyse te maken van de wedstrijd.
  Dan leert iedereen van zijn fouten.
  Oja en t publiek…buiten de poort laten die niet komen voor voetballen , maar om de zaak te verklooie voor de mensen die wel voor hun plezier naar t voetbal gaan kijken.
  En ik ben ook gedupeerd, want ik had bloedspatten en braaksel op mijn jas zitten van Addie van den Broek.
  Hopelijk vergoed Deurne me de kosten van de stomerij…

  Robbie de Groot

  • hanzel

   Robbie, jammer dat je alleen de zaken van Deurne spelers aangeeft, ook al neutrale supporter heb ik vele dingen gezien die gewoon niet thuis horen op een voetbalveld, en nee de scheids floot niet goed, maar als je na elke fluitsignaal commentaar krijgt valt het niet mee, ik heb spelers van Deurne en DB HEEL VEEL fouten zien maken, en die mogen dat wel. Weet je een scheidsrechter maakt minder fouten in een wedstrijd als spelers. En nee zij mogen dat niet, en spelers mogen dat wel. Nogmaals ik hoop dat beide clubs de lef hebben om hun supporters te straffen, die betrokken waren bij dit waanzinnig gedrag. Deurne die supporter die algemeen bekend is, en DB die personen die wangedrag na de wedstrijd toonde om tegaan slaan. Ik snap echt niet dat volwassene mensen gaan slaan, en onzinnige teksten gaan roepen langs de kant.
   Dus bestuurders de bal ligt nu bij jullie, accepteren jullie dit, of treden jullie op.

  • frans

   @robbie,heel slim van je om jezelf voor te doen als een neutrale toeschouwer,maar intussen zie ik heel erg verwijten richting Deurne en niet DB.
   Ik als een ECHTE neutrale toeschouwer heb het echt anders gezien.!!!

 • willem wever

  kijk met deze man kan je praaten
  en dat de man een pluim verdiend
  voor de scheids in veiligheid tebrengen
  heeft ie volkomen gelijk ik

 • willem wever

  en mensen als je nog steets af vraag als het echt niet aan de scheids
  licht kijk dan is hier naar op google niels zeeman en beoordeel zelf

  • hanzel

   Willem wever,
   geweld is NOOIT goed te praten, hoe slecht een scheidsrechter in vele ogen ook fluit. Een speler die op een zondag ook heel slecht speelt, wordt ook niet zo belaagd.
   Respect, want eerlijk als het zo doorgaat hebben we over enkele jaren geen scheidsrechters meer, en ja wat dan??????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: