Vloek op backplaatsen

De tussenbalans van de oefencampagne leert dat voor UDI’19/Beter Bed nog volop sleutelwerk resteert. “Absoluut, we zijn zoekende. Door een andere invulling van het wedstrijdprogramma worden we in deze fase met de neus op de feiten gedrukt, zoals dat heet. We spelen in tegenstelling tot vorig jaar immers tegen louter sterke tegenstanders. Komend weekeinde kunnen we weer aan de bak”, verwijst Chris van den Dungen naar het sterk bezette Avans-toernooi.

Alsof de duvel er mee speelt, die backposities van de Udenaren. Vorig seizoen waren die door fysiek malheur al met regelmaat onderbezet of dienden met noodgrepen te worden ingevuld. Momenteel kampt Van den Dungen met hetzelfde euvel. Jaap Benkers heef kuitklachten en linkervleugelverdediger Dimitri Cremers viel bij RKHVV al na twee minuten uit met een gekneusde enkel. “Vooral die linkerkant is het zorgenkindje. Ik speel daar het liefst met een linksbenige, maar de spoeling is dun. Maar goed, nood breekt wetten, dus zal ik vrijdag en zondag wellicht toch voor een rechtspoot moeten kiezen.”

Speelwijze nog onduidelijk

Dan veelbelovend en dan weer ondergrens overschrijdend. Dat is de indruk die UDI tot nu toe achter liet. “De competitie start pas over ruim drie weken, dus we hebben nog tijd om aan de mindere punten te werken. In deze fase kunnen we ook dingen uitproberen, daar is een voorbereiding tenslotte eveneens voor bedoeld. Vergeet niet dat we voorin met Tim Strijbosch en Marc Koot kwaliteit en vastigheid hebben ingeleverd. De onderlinge afstemming moet beter en bovendien zijn we er ook nog niet uit wat betreft de speelwijze. We hebben een keer gespeeld met een inzakkende rechterkant en ook al eens met drie spitsen. Tegen JVC Cuijk en De Treffers weten we vooraf in ieder geval dat we fysiek en conditioneel getest zullen worden. Hoewel we daar overigens goed naar moeten kijken om eventuele overbelasting te voorkomen.”

Programma Avans-toernooi UDI’19: vrijdag 19.00 uur UDI-JVC en 21.00 uur Blauw Geel’38-De Treffers. Zondag 13.00 uur Blauw Geel-JVC en 15.00 uur UDI-Treffers.


2 responses to “Vloek op backplaatsen

  • John de Does

    Spierblessures zijn te voorkomen. Goede trainingsopbouw door het seizoen heen (periodisering!), maar ook van de afzonderlijke trainingen (goede uitgebreide warming-up met dynamische rekoefeningen, snelheidsbevorderende oefeningen, krachttraining op het veld m.n. voor de core). Een te korte voorbereiding oftewel te snel wedstrijden spelen kan tot spierblessures leiden. De eerste 2 weken van de voorbereding absoluut NIET sprinten. Veel clubs maken ook de fout om meteen 3 of 4 x per week te gaan trainen terwijl het lichaam vaak 6 weken NIETS heeft gedaan en gewend was aan slechts 2 x per week trainen. Je dwingt t lichaam dus iets te gaan doen dat t niet gewend is en dat dan ook nog vanuit een rustsituatie. Niet gek dus dat t lijf dan gaat protesteren.
    Als je hulp nodig hebt, laat t dan maar weten.
    Suc6!!

  • kliksport

    Giovanni is een erg goede back en centraal was een prima koppel tegen jVC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: