Voorhoede in lappenmand

foto Jeffrey Oomens

In een week waarin Arie van der Zouwen en Dongen een akkoord bereikten over contractverlenging voor een jaar werd dit feit overschaduwd door twee fikse blessuregevallen. Roel Willemse brak een sleutelbeen en Sander de Bont een arm. “Dan doe je je best om zo gedoceerd mogelijk te trainen om spierblessures te voorkomen, krijg je dit. De bezetting voorin wordt nu wel heel dun”, verzucht de coach van de hoofdklasser.

Naast Willemse en De Bont moet Van der Zouwen het zondag in Nuenen bij de hervatting van de competitie ook doen zonder de vleugelaanvallers Mounir Mamaar en Yeswendum Gire. Mamaar zit dan een schorsing van één duel uit, terwijl Gire aan zijn derde brombeurt begint (van de vier). “Gelukkig is Remon Koenen weer op de weg terug na zijn gescheurde enkelbanden, maar ik verwacht dat Nuenen nog te vroeg komt voor hem. Hij heeft nog niet onder volle weestand getraind. Per saldo heb ik dadelijk van de oorspronkelijke selectiespelers zodoende alleen Jeroen Nagel beschikbaar. De periode tot carnaval moeten we zo goed mogelijk proberen door te komen, het is nu niet anders.”

Concessies

Van der Zouwen speelt met de gedachte de tweede elftalspelers Rik Vermeulen en Daan Poelmans over te hevelen. Het experiment met linksback Paul van Zon als linksbuiten beviel de trainer in het oefenduel met WSC (2-0) maar matig. “Na het uitvallen van De Bont, die zijn blessure in die wedstrijd trouwens al in de eerste minuut opliep en tot aan de rust naar later bleek met een gebroken arm doorvoetbalde, misten we diepte in ons spel. Het wordt even puzzelen, maar ik wil eigenlijk geen concessies doen aan onze speelstijl van vroeg druk zetten.”

Los van deze problematiek is Van der Zouwen content met het verlengd verblijf in het Dongense. “Een echte voetbalclub met alles erop en eraan, inclusief capabele mensen op de beleidsposities. Men weet wat men wil en is bereid mee te denken.” Zo is een oplossing bedacht voor de tijd- en presentiedruk van het drie keer wekelijks trainen. “Ook op wens van de spelersgroep is besloten na oktober en vanaf Nieuwjaar na maart over te stappen naar twee keer trainen per week. Met de restrictie dat er incidenteel indien gewenst of noodzakelijk ook op vrijdag getraind kan worden.”


29 responses to “Voorhoede in lappenmand

 • VV Dongen fan

  2 keer per week trainen !!! de wens van de spelersgroep !!! kijk Arie kan het niet meer opbrengen om 4 keer per week naar Dongen te rijden en een aantal “oude “spelers wil inderdaad nog maar 2 keer per week trainen dit is op dit niveau een compleet lachtertje. En wij maar denken dat de “capabele mensen op de beleidsposities”Dongen naar een hoger plan wilden brengen….. Iedere 1ste klasser met enige ambitie traint nog wel meer dan twee keer per week….is echt een lachtertje dit.

 • Frank de Boer

  Er zijn maar weinig eersteklassers die meer dan 2x per week trainen, is ook meer dan zat, het blijft gewoon een leuk niveau maar niet meer dan dat, amateurs.

 • ongeruste supporter

  ben het met de 1e stelling wel eens! vind 2x per week ook te weinig voor dit niveau ,moeten oppassen dat de betere spelers niet weggaan nu ! met 2x trainen kun je niet echt doorgroeien! dacht dat Dongen wel meer ambitie had!

 • Echt Dongen fan

  Vv Dongen fan,
  Volgens mij staat Dongen gewoon op een 3e plaats met mooi voetbal en een zeer goede selectie. Dus als je met 2 keer trainen in de top 3 van de hoofdklasse kan eindigen moeten veel clubs misschien maar gaan inzien dat 3 keer trainen vaak overbodig is.

  • VV Dongen fan

   Nu staan ze inderdaad nog netjes op de 3de plaats, maar dat is wellicht ook dankzij 3 keer in de week trainen, zijn tot nu toe niet veel vrijdagavonden geweest dat er niet getraind is !!! Maar we zullen het zien maar straks niet weer allemaal gaan zeuren als het ineens een stuk minder gaat. Trouwens ook heel verrassend dat de TC ermee is ingestemd, heeft denk ik veel te maken met het feit dat Dongen niet weer een nieuwe trainer wilde……

 • Robin

  wat als de spelers naar een andere club gaan. 2x of 3x trainen. Denk zelf 3, dus waarom niet bij vv. Dongen. Als je iets wilt bereiken zul je er iets voor moeten doen. Diegene die wel echt iets willen bereiken jaag je hiermee ook weg denk ik.

 • broeders acm

  onmogelijk om naar 2x trainen te gaan .met deze wijze van trainen blijkt toch de juiste mix van scherp zijn. in deze groep zitten spelers die in mijn ogen zeer snel afvallen. tc blijf scherp in jullie gedachtengang over jekijk die jullie de laatste jaren met zeer succes volgen. ik hoop dat je samen je beleidt niet ga aanpassen aan een passant die door omstandingheden vv.dongen ga.veranderen kijk met veel genoegen naar de 2 helft uit van de comp.

 • Henry Smans

  Als je een mening geeft prima, maar zet dan je eigen naam eronder dan kan Dongen je benaderen voor een funtie bij de club.

 • fan

  vv Dongen fan

  Hoezo 2x in de week trainen veel jongere spelers hebben echt wel de
  ambitie om 3 avonden te trainen om hierdoor beter te worden, dat moet toch ook het streven zijn van de tc als dit niet zo is vind ik dit jammer voor de ontwikkeling van deze spelers. Spelers met de ambities zouden hier door Dongen kunnen verlaten en dit zou toch wel jammer zijn. Als oudere spelers dit niet meer op kunnen brengen moet hier een regeling voor worden getroffen en niet voor de trainer die moet tocht het beste nastreven om er zoveel mogelijk uit te halen.

 • Manuel

  Inderdaad, Henry: als je zonodig iets wilt zeggen, zet dan je naam erbij. Zo te lezen, zijn de meesten wel aardig op de hoogte van hoe het in elkaar steekt bij vv Dongen.
  Echter, ik schaar me onder de “oude” spelers, vv Dongen fan. Maar praat niet over wat ik/wij dan wel of niet wil(len) als je de exacte ins en outs niet weet.
  Ik ben blij dat ik nog steeds een meerwaarde kan zijn, ondanks dat ik maar 2 x train….volgens jou.

 • een echte voetbalkenner

  Bijzonder vreemd allemaal, in de afgelopen paar seizoenen was het beleid van de vereniging (TC) dat er 3x per week getraind “moest” worden met daarbij de gewenste resultaten mag ik wel zeggen.
  Nu geeft een trainer (inderdaad passant) al in eerder interview aan dat hij wel een paar wensen heeft, alvorens tot tekenen van een nieuwe overeenkomst aan te gaan. 1 wens lijkt mij duidelijk dat hij zijn vrouw meer zou willen zien en dat de afstand van reizen veel eist.
  En let wel, plots is het beleid van de vereniging of die van de TC ineens anders en kan er wel 2x per week getraind worden, wat gaat dat de toekomst brengen???

  Laten wij allemaal maar het beste er van hopen en mochten er nu spelers weg gaan, is er ook weer wat meer ruimte voor eigen (jeugd)spelers.
  En kan Manuel (welke inderdaad nog steeds een meerwaarde is) deze spelers mee gaan begeleiden naar volwaardig eerste elftalspelers.

 • Frank van Heteren

  Mooie discussie om aan de bar te voeren, maar niet echt handig om de hele wereld mee te laten lezen over standpunten, die nou eenmaal altijd van elkaar verschillen. Het is erg makkelijk om te zeggen dat de trainingsarbeid wordt vermindert van 3 naar 2 keer inde week, omdat er een presentie probleem zou zijn bij de trainer. Als je daar een oordeel over geeft moet je eerst alle feiten weten en die weten we niet, simpel !
  Speculeren doet geen recht aan de genomen beslissingen en al snel worden de totaal verkeerde dingen geroepen. M.a.w. het heeft totaal geen toegevoegde waarde.

  Beslissingen die op bestuurlijk / technisch en financieel vlak worden genomen zijn ongetwijfeld goed doordacht zijn en mochten er mensen zijn die zich geroepen voelen om daar meer inzage in te krijgen dan kunnen ze zich melden bij de vrijwilligerscommissie, met daarbij de wens dat ze een functie willen gaan bekleden in de TC.

  Iedereen heeft het recht om zijn mening te geven, maar wees dan flink en doe dat niet anoniem, want dan kan niemand er iets van leren. De meningen / speculaties die hierboven door een aantal mensen zijn geformuleerd kunnen pas een positieve bijdrage hebben als je naar voren komt en jezelf bekend maakt, dan kunnen we rustig aan de bar een pilske doen en heftig gaan speculeren over wat er nu wel en niet is besproken en besloten. Zo zit voetbal in elkaar !!!

  Frank van Heteren

 • Stefan

  Ik denk dat 2x trainen geef problemen met zich mee brengt voor het verloop van de competitie. Wel denk ik dat je in 3 trainingen veel meer kunt overbrengen daar de jongens. Je hebt meestal toch 1 conditietraining in de week en 1 wedstrijd gerichte training… De 3e training kun je dus met spelers apart gaan werken voor verbetering van andere punten.

  Verder; weet iemand of er spelers weg gaan bij v.v. Dongen volgend seizoen? Hoorde wel dat Stijn Biemans terug zou komen?

  We zien elkaar tegen Baronie.

  Dongen fan.

 • VV Dongen fan

  Mooie reactie van Frank, alleen aan de bar is er absoluut geen ruimte om je mening te geven, is niet zo dat de TC van VV Dongen veel ruimte tot discussie geeft, of je bent voor hen en ben je dat niet dan ben je automatisch tegen hen zo zwart/wit is het. Zijn al jaren de zelfde mensen die aan het roer staan zou eens goed zijn als die eens een keer het stokje over zouden geven aan andere mensen, maar dat zal wel niet gebeuren.

 • Kantine beheerder

  In een vereniging werkt het toch altijd zo dat er 1 maal per jaar een ledenvergadering gehouden wordt !!!!! op zo’n avond mag je kenbaar maken of dat je het ergens niet mee eens bent…. Nu is het eigenlijk altijd zo dat er dan niemand zijn of haar mond open doet, dus het verbaast mij dat er zoveel onvrede is, wij staan op een derde plaats in de hoofdklasse hebben een mega gezellige vereniging dus geen klagen lijkt mij zo.

  Sjef Partouns

 • bontje

  ik ben voor 3x trainen maargoed…

 • Wim Bakker

  Waar praten nou helemaal over? Alleen in november plus een deel van december én in april plus een deel van mei wordt de training teruggeschroefd naar 2x in de week.
  Als het in die maanden conditioneel nog niet klopt, is er in de overige maanden iets structureels fout gedaan. Naast het bijhouden van de conditie blijft er volgens mij voldoende tijd over voor wedstrijd gerichte training en om spelers apart te nemen.
  En ….. indien gewenst of noodzakelijk wordt er ook op vrijdag getraind!

 • Paultje

  Zullen wij dan op vrijdag een balletje gaan trappen Sander,
  Als er dan nog meer mensen willen trainen zijn ze welkom.

 • De bont

  Paultje goed idee ik denk namelijk dat de 3e training wel dergelijk zin heeft daar we voor Deurne en meersen niet meer op vrijdag getraind hebben geloof ik! Maar dat terzake 3x trainen lijkt me niet meer dan normaal ofwel Paultje !! Dus wij gaan lekker balletje trappen op vrijdag !!

 • Bas Brabers

  Wow wat een discussie.
  kan ook 2x iets langer trainen.

 • VV Dongen fan

  Ik ben in ieder geval blij om te lezen dat de jonge gasten wel extra willen trainen en gelukkig daar ook het nut van in zien. De Bont dat is pas een karakter speler, breekt zijn arm in de eerste minuut en speelt gewoon door. Een Paultje die gewoon op vrijdagavond wil gaan trainen, kijk dat is karakter. Ik snap het allemaal best van de iets oudere garde, die hebben net een paar kids en moeder de vrouw wil ook heel graag dat mannetje lief op de bank erbij komt zitten, maar mannen dat kunnen jullie je hele leven nog doen. De tijd dat een voetballer op dit niveau mee kan is niet zo heel erg lang, Een aantal zit al tegen de houdbaarheidsdatum dus geniet er nog even van en zeg dat tegen moeder de vrouw, geloof me er komt een tijd dat ze blij is als ze weer een paar avonden per week alleen is. Ik wil afsluiten om Dongen 1 voor a.s. zondag uit tegen Nuenen heel veel succes te wensen en ik hoop dat wij overeind blijven……

 • R. Koenen

  Ten eerste wil ik melden dat ik deze discussie met veel plezier gevolgd heb.

  Ten tweede ik weet niet wie die laatst “vv dongen fan” is, maar ik vraag me af of dit wel zo is. Ik zal maar niet op jou reactie(s) reageren.We trainen bijna het gehele seizoen drie keer, zoals wim bakker al heeft geplaatst. Ik zelf zou het ook niet erg vinden als het hele seizoen 3x wordt, maar ik denk dat we zo niet onderdoen voor andere hoofdklassers. Beetje raar dat er dus gesuggereerd wordt dat er maar 2x getraind gaat worden, en een vrij zinloze discussie ook.

  Ohja en paulus, jij hebt toch elke vrijdagavond een verjaardag van je oma 😉

 • Paultje

  Remon dit kan wel bij mij precies 1 keer perjaar voorkomen en eer dat het nu weer op een vrijdag is duurt nog wel even.

 • VV Dongen fan

  Het leuke van deze hele discussie is wel dat er eindelijk eens een soort VV Dongen forum is waar een discussie opgang is gekomen, waar ondanks de verschillen met heel veel respect met elkaar is gecommuniceerd, ik hoop dat je snel weer hersteld Raymond, team mist je.

 • Manuel

  Ik denk alleen dat dit niet de juiste plaats is om een vv Dongen forum te starten…

  • Frank van Heteren

   Klopt Manuel !!
   En laat DE “VV Dongen fan” zich zondag maar bekend maken, dan gaan we met zijn allen van hem bier drinken…….of leuk praten, whatever !

 • broeders acm

  dit wordt een gebed zonder einde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: