Drie paarden …

Jurgen Dirkx wil graag verder in het trainersvak. Dat vergt ook investering in zichzelf. Vanaf december liep hij in dat kader al een dag per week stage bij FC Eindhoven. Inmiddels is dat verhaal in een stroomversnelling gekomen. Een en ander kan ertoe leiden dat de vlag in huize Dirkx straks driemaal in top gaat. Voor Geldrop, FC Eindhoven en UNA.

“Dat zou het ideale scenario zijn, ja. Promoveren met Geldrop, promoveren met FC Eindhoven en klassenbehoud voor UNA.” Onmogelijk is het niet. “Met Geldrop zijn we afhankelijk. Zondag spelen Nemelaer en Vlissingen tegen elkaar. Winst voor de thuisclub zou een slechte zaak zijn voor ons. Los daarvan moeten we eerst en vooral zelf onze wedstrijden winnen natuurlijk. Niettemin, via de nacompetitie liggen er ook mogelijkheden.” Die barrage vormt eveneens de inzet met het oog op Eindhoven, zijn tijdelijke werkgever, en UNA, zijn toekomstige werkgever.

Wat betreft UNA kan Dirkx alleen hopen, daar heeft hij zelf geen invloed op. Bij de huidige nummer drie van de Jupiler League ligt dat iets anders. Zijn verzoek (en naderhand de inwilliging) om een hele week mee te lopen inclusief wedstrijdvoorbereiding viel toevallig samen in de dagen rondom het vertrek van Ernest Faber naar PSV. “Ik heb die week actief meegelopen en niet lang daarna kreeg ik de vraag of ik tot aan het einde van dit seizoen wilde blijven als assistent van Erwin Koeman, die ik goed ken als ploeggenoot en assistent-trainer bij PSV. De leiding van Geldrop toonde geen bezwaar, ook vanwege het feit dat er geen overlappingmomenten zijn, behalve de zondagochtendtraining bij Eindhoven.”

Haken en ogen

Dirkx probeert van toegevoegde waarde te zijn in de technische staf van Eindhoven op de weg die tot promotie naar de Eredivisie moet leiden. “Als je de kans krijgt, moet je er ook voor gaan. Al het mogelijke eruit halen. In dat verband moet je mijn tijdelijke aanwezigheid zien”, aldus Dirkx, die zich vooralsnog op deze jaargang wil richten. “De intentie is er om de samenwerking straks voort te zetten, hoewel daar de nodige haken en ogen aan zitten. Daarover kan met alle partijen inclusief UNA pas gesproken worden als bekend is wie bijvoorbeeld volgend seizoen trainer van Eindhoven is en op welk niveau de ploeg dan speelt.”


One response to “Drie paarden …

  • Wil Roosen

    Als ik het zo lees doe je in korte tijd een berg aan ervaring op in het trainerschap. Dit is natuurlijk precies wat je graag wil en ik wens je veel succes. Natuurlijk hebben wij als UNA daar ook baat bij als het komend seizoen het trainerschap van onze club bij jou ligt. Ik hoop dat jou samenwerking met Eindhoven gewoon door kan gaan zonder dat het ons schade toebrengt. Hopelijk hangen straks in huize Dirkx inderdaad 3 vlaggen in top. De belangrijkste voor mij is dan de geel zwarte.
    Veel succes nog en tot het nieuwe seizoen.

    Wil Roosen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: