‘Dit gaat nog een mooi seizoen worden’

foto Gerald van Zanten

Fatih Kamaci geeft eerlijk toe dat ook hij zijn bedenkingen had eind deze zomer. Zou de selectie van Dongen na de mutaties wel sterk genoeg zijn in de breedte? “Het was in die eerste weken puzzelen en zoeken, maar inmiddels staat ‘het’. Dat ‘t zou gaan zoals het nu gaat, had ik niet verwacht. Ik weet dat de weg nog lang is en dat we heus weleens een tikje kunnen oplopen, maar toch denk ik dat dit een mooi seizoen gaat worden voor Dongen.”

De vormgever klinkt niet alleen vastberaden, maar ook opgeruimd. “Ik zit erg goed in mijn vel. Alles loopt nu ook op rolletjes”, doelt hij vooral op de zekerheid omtrent zijn job. Dat item knaagde vorig seizoen aan hem toen dat niet het geval was en dat was uiteindelijk ook terug te zien op het voetbalveld. “Dat is nu geregeld. Heb daarnaast een fijn gezinnetje en woon op loopafstand van het sportpark.” Nee, je hoort Kamaci niet klagen, zeker nu het ook voetballend lekker draait.

Misschien levert die andere duidelijkheid ook een bijdrage aan het positieve gevoel. Zijn tot voor kort  diepgewortelde drang om profvoetballer te worden, heeft hij een plaats weten te geven. In het vakje ‘afgehandeld’.  “Blijkbaar was het me niet gegund en heb daar nu vrede mee. Ook omdat ik me zo prettig voel bij deze club. Dongen till I die? Ha, ha. Zou zomaar kunnen, ja. Vind het echt een geweldige vereniging. Voor elkaar en met elkaar. En ja, de supporters kunnen soms best kritisch zijn. Dat mag ook. Emotie hoort erbij. Maar het blijft allemaal binnen bepaalde grenzen en als het nodig is, staan ze binnen de club allemaal voor je klaar.”

Voortouw

Gelardeerd met een beetje fantasie zou dat laatste ook vertaald kunnen worden naar het veld. Door het ineenvallen van de puzzelstukjes is Kamaci tegenwoordig in staat zijn ding te doen. Dat wil zeggen bezig zijn met waarmee hij sterk is: creatief zijn in en rondom de zestien van de tegenstander. “En niet onbelangrijk, het gevaar hoeft niet per se van mij te komen. Voorheen focusten tegenstanders zich vaak op mij en dat is natuurlijk relatief makkelijk te verdedigen. Neem alleen al het feit dat ook ik mijn dag niet kan hebben, bijvoorbeeld. Nu nemen ook andere jongens van ons in dat opzicht het voortouw in balbezit. Dat maakt Dongen niet alleen sterker maar ook verrassender.”

Kamaci is lyrisch over de ontwikkelingen die met name gedurende de afgelopen weken plaatsvonden. “Neem Sonny Moerenhout, die letterlijk terug is van weggeweest en ogenschijnlijk zonder moeite de positie van verdedigende middenvelder oppakt bij afwezigheid van Manuel de Ceuster en Abdelkader Khachech, die zondag ziek was. Ik hoop trouwens dat hij bij ons blijft. Niet normaal hoe sterk die man is. Terwijl hij nog niet eens op zijn favoriete plek heeft gespeeld. Neem Daan Poelmans. Die kan alles, multifunctioneel.  Linksback, linkshalf, linksbuiten. Schakelt zijn man uit als hem dat gevraagd wordt. Maar kan ook voetballen. Neem Robert Mutzers. Een ge-wel-dig talent. Het zou mij verbazen als die op termijn niet bij een profclub terecht komt. En ook karakterologisch sterk, hè. Die weet van zichzelf al dat een paar goeie wedstrijden alleen geen garanties biedt. Straks komt Jeroen Nagel er inderdaad weer bij. Je zou zeggen dat het alleen nog maar beter kan.”

Onvoorspelbaar

De op toeren gekomen Dongense machine is zodoende favoriet in de West Brabantse derby tegen Baronie die zondag geprogrammeerd staat. Toch? “Het wordt sowieso een open en attractieve wedstrijd. Daar staan twee teams die vooruit voetballen altijd garant voor. Wij hebben vijf keer achter elkaar gewonnen en Baronie heeft drie keer achter elkaar verloren. Maar dat neemt niet weg dat zij een prima ploeg hebben. Soms kan het een beetje tegenzitten. Dat heeft Dongen in het begin van deze competitie ook meegemaakt. Het ziet er niet naar uit dat dit snel weer gaat gebeuren, maar ja, je weet het nooit. Zo onvoorspelbaar kan voetbal zijn.  Daarom is het raadzaam om simpelweg van wedstrijd tot wedstrijd te kijken.” Hoewel…. “Mijn huidige gevoel inderdaad zegt dat er iets moois aan het groeien is bij Dongen.”


9 responses to “‘Dit gaat nog een mooi seizoen worden’

 • M. Amkreutz

  Fatih, fantastisch verwoord!
  Fijn te horen dat je weer lekker in je vel zit.

  Tot zondag.

  Artien en Marcel Amkreutz

 • Patrick van Overbeek

  Heel mooi gesproken Fatih ! Trots op je , je schoonvader en trouwe supporter

 • Marechal Theo

  Zo is het en niets anders, mooi verhaal Fatih

  Gr Theo en Marleen

 • broeders

  wat een duidelijk verhaal fijn om te horen het maakt ons sterk om te zien hoe een team kan groeien naar een top presatie onder onze arie top

 • EEN MAANDAGOCHTEND VRIJWILLIGER

  Een heel mooi verhaal Fatih, over VV Dongen en de andere voetbal team leden van je. Ook bij ons is de stemming als echte Dongen supporters beter / gezelliger op de Maandagochtend als Dongen gewonnen heeft. Hopende dat het zo blijft en met ze,n allen Zondag tegen Baronie een sportieve wedstrijd gewenst van ons.

 • Salim

  FATIH,Jij ben een TOPPER.
  wij zijn TROTS op je.Ga zo door.

 • Chris

  Mooi Fatih, rust in het hart vertaalt zich in nog mooiere moves want oh wat heb jij een mooie stijl. En Dongen, da’s vaak Kippenvel hè. Succes zondag!

 • KENNER ( van de overkant )

  Heerlijk om te lezen !! VV Dongen zijn we met zijn allen en o.a. jij maaakt het voor ons mogelijk om zondag´s te genieten . Wat is NAC ? Wie is Willem II ? Hoezo RKC ?
  De KANARIES zijn onze TROTS !!!! Gas erop !!!

 • Oguzhan Kamaci

  Hee broer,

  Ik ben TROTS op je en een grote fan van je !
  Je laat zien dat je niet zelfzuchtig bent en dat maakt dat je een sterke voetballer bent !!
  Blijf vooral zo doorgaan en ik verwacht a.s zondag een prachtig actie bekroont met een doelpunt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: