Het bloed kruipt …

Hij was in principe rond met de amateurs van PSV. Met name de eerste stappen richting trainersvak die Nebojsa Vuckovic hem – naast voetballen bij de eersteklasser – aanbood, spraken Niels Vreven aan. Maar toen kwam dat telefoontje van Jurgen Dirkx, na de zomer coach van UNA/Brinvast en op zoek naar een linksback. “Ik heb meteen open kaart gespeeld naar Nebojsa. Hij toonde begrip en vond dat ik in ieder geval een vervolggesprek met UNA moest aangaan.”

Zo geschiedde en dus kan het zomaar zijn dat de 34-jarige Vreven volgend seizoen zijn debuut maakt in de Topklasse. “Mijn vrouw zei ook dat ik deze kans moest pakken, dat ik anders spijt zou krijgen. Kijk, als EVV was gekomen, had ik het nooit gedaan. Die opoffering in tijd wilde ik niet meer maken. Maar UNA, bij mij om de hoek en bovendien een open boek omdat ik er al drie jaar gespeeld heb, dat is andere koek. Stel dat ze het nu niet redden, dan nog speel je straks in een ploeg die om de bovenste plaatsen voetbalt in de Hoofdklasse.”

Trainersverhaal

Een speelgarantie heeft Dirkx Vreven niet gegeven. “Dat kan ook niet. Ik voel me fit en doe er naast de trainingen ook veel aan om dat te blijven. Ik zal het moeten laten zien, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Achteraf gezien ben ik destijds te snel vertrokken bij Gemert. DESK oogde mooi op papier, maar kwam er in de praktijk nooit echt uit en bij Brabantia belandde ik via vrienden. Heb daar een leuke tijd gehad, ook sportief. Maar nu daar zoveel jongens vertrekken, werd het voor mijn gevoel tijd voor iets anders. Ook met het oog op de toekomst. Dat trainersverhaal gaat nu even in de koelkast, ja. Hoe dan ook, daar kun je altijd nog aan beginnen. Heb naar aanleiding van de reactie van Nebojsa ook de indruk dat de deur naar PSV nog open staat.”


2 responses to “Het bloed kruipt …

  • Wil Roosen

    Niels, ik ben blij dat je naar je vrouw geluisterd hebt, wat moeten we toch zonder ze, welkom terug bij UNA. In de vorige periode bij ons was je voor mij een zeer goede linksback. Een speler met heel veel ervaring op hoog niveau. Dit soort spelers is denk ik juist waar wij bij UNA een beetje te weinig van hebben. Spelers die de klappen van de zweep kennen en die zijn medespelers in deze ervaring laat delen. Vanaf het begin van dit seizoen lopen we telkens tegen de lamp omdat we op details en onervarenheid worden afgerekend. Dit komt omdat we een zeer jonge selectie hebben maar juist hierin moet je een ervaren man hebben staan die de jongens kan sturen. In jou zie ik wel deze persoon. Daar komt bij dat je altijd ervaring op doet voor je verdere stap richting trainerschap. Voor het komend jaar hebben we een trainer die op het hoogste niveau gevoetbald heeft, een assistent trainer die de club heel goed kent, en met jou in het veld een brok ervaring. Hoe het verloop van dit jaar ook gaat (en ik heb er nog vertrouwen in)voor het komend seizoen zijn we gewapend.
    succes bij deze fantastische vereniging.

    Wil Roosen

  • VVON

    Is Berry van Aarle nog beschikbaar???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: