Hoe laat is het?

Foto Jeffrey Oomens

Via scenario’s waarover zelfs de allergrootste optimisten zware bedenkingen zouden hebben, is het niet uitgesloten dat De Valk volgende week nacompetitie speelt voor promotie. “Ja, maar wij houden ons toch echt met maar één ding bezig en dat is Dijkse Boys onder ons houden. Door te winnen van Baronie is dat een feit. Dus kun je ondanks alles stellen dat De Valk handhaving nog steeds in eigen hand heeft.”

Ondanks alles. “Wat gebeurd is, is gebeurd”, stelt Huub Vermeulen, die na het opstappen van Paul van der Palen eind maart als coach voor de groep staat. “Als club kun je met het oog op de toekomst lering trekken uit de zaken die niet goed zijn gegaan, maar we leven in het nu. De realiteit is dat de selectie nog steeds krap is. De geblesseerden Schaeken, Van Meurs en Deege spelen dit seizoen niet meer en Hoft plus Claassen zijn geschorst. Gelukkig zijn Snoeijen en Van den Berg weer beschikbaar en gelukkig is het zaalvoetbalseizoen afgelopen, zodat we ons op vrijdagavond geen extra zorgen meer hoeven te maken. Per saldo moeten we zondag tegen Baronie echter opnieuw met jongens uit de A-junioren en het tweede elftal starten.”

Vermeulen trekt de vergelijking met Nuenen, waar De Valk het eerste puntje pakte sinds hij aan het roer staat. “Hun tweede is kampioen geworden in de reservehoofdklasse. Ons tweede speelt in de tweede klasse. Snap je het verschil in keuzemogelijkheden? Overigens niets dan complimenten over de werklust van die mannen van ons, hoor. Zoals ik over de geleverde arbeid in zijn totaliteit geen klagen heb. Maar inderdaad, dat feit alleen is op hoofdklassenniveau niet voldoende.”

WODAN

Hoewel De Valk de regie nog altijd zelf kan voeren. “Zondag is iemand van ons aanwezig bij OJC tegen Dijkse Boys. Zodoende blijven we up-to-date en kunnen we direct anticiperen indien gewenst”, zegt de man die de afgelopen twee jaar jeugdcoördinator was bij De Valk en na de zomer hoofdtrainer wordt bij WODAN. “Ik woon om de hoek bij De Valk en heb sinds ik scoutingwerk voor PSV verricht steeds meer affiniteit met jeugdvoetbal gekregen. Maar aan de andere kant miste ik het veldwerk. Bij WODAN kan ik dat combineren. Mede zorg dragen voor een gestructureerde doorstroming vanuit de jeugd naar het eerste elftal.”  Eerst dus die megaklus om De Valk in de Hoofdklasse te houden. “Het is niet vijf voor twaalf, het is een paar seconden voor twaalf. Maar nog steeds niet te laat.”


2 responses to “Hoe laat is het?

 • SUPPORTER DE VALK

  Huub,Helemaal gelijk die paar seconden moeten we aangrijpen.
  Veel succes met alle mannen.

  Spelers en begeleiding van JEUGDTEAM D1.

 • Valkman

  Scheelt dat de Valk 2 totaal niet kansloos was tegen Nuenen 2 in de halve finale van de beker. De heren van de Valk 2 gaan in 4 jaar tijd voor de 3e prijs(promotie). Dit na een keer kampioen te zijn geworden en de beker te hebben gewonnen.
  Dat wil dus zeggen dat het gat tussen het 1e en het 2e met de jaar kleiner wordt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: