Concurrentiestrijd

Eigenlijk ging Brian Boogers er aanvankelijk vanuit dat hij tot aan de winterstop niet meer dan een tribuneklant zou zijn. Het eind augustus geconstateerde breukje aan de onderkant van een kuitbeen genas echter veel sneller dan verwacht. In het bekerduel met BVV maakte de aanvaller zondag zijn rentree in de hoofdmacht van UNA/Brinvast. “Balen dat we werden uitgeschakeld, maar persoonlijk was ik toch blij met mijn eerste minuten.”

Boogers liep de blessure op in het bekerduel met OSS’20. “Ja en nee. Uit de scan bleek namelijk dat het om een oude breuk ging. Ik liep daar dus vermoedelijk al een flinke tijd mee rond. Nooit geen last van gehad. Maar mijn enkelbanden waren na die wedstrijd ook opgerekt en zodoende had ik er hoe dan ook een poosje uitgelegen. Door het gips heeft alles nu goed  kunnen herstellen.”

Vanaf de kant zag Boogers hoe UNA in die openingsweken van het seizoen aardig wat morste. “Vaak door het niet benutten van de kansen. Met 7 punten uit de laatste drie duels ging het ook wat dat betreft alweer een stuk beter. Alleen maar toekijken was best heftig, ja. Ik heb behalve op een armbreuk op jonge leeftijd na nooit een wedstrijd gemist vanwege een blessure. Maar goed, nu weet ik ook hoe dat voelt.”

Strafschoppen

Bij de reserves van UNA maakte Boogers vorige week zijn comeback. En in Den Bosch verscheen hij na rust in het veld. Als rechtsbuiten. “Voorheen was ik meestal de tweede aanvaller in een tweespitsensysteem. Deze trainer kiest voor drie aanvallers, waarbij de spits op de eerste plaats als aanspeelpunt wordt gebruikt. Dat is niet echt mijn ding. Maar op de vleugel kan ik ook uit de voeten. Geen probleem”, verzekert Boogers, die UNA mede dankzij een assist van hem de schade (2-0) zag repareren. “Helaas namen zij de strafschoppen beter. BVV is zeker geen slechte ploeg, maar toch moet UNA dit soort wedstrijden winnen. Nee, het was zeker geen onderschatting van onze kant. Via de districtsbeker kun je deelname aan de landelijke beker bereiken. We hebben ondervonden hoe mooi dat is en wilden dat graag opnieuw bewerkstelligen.”

De focus kan derhalve volledig op de competitie. Zaterdagavond wacht in Breda de confrontatie met Baronie. “Ik verwacht niet dat ik dan al zal spelen. Ik zit nu op circa 95 procent qua fitheid. Die laatste procenten zal ik erbij moeten trainen. Dat wordt hoe dan ook mijn uitgangspunt. Vooral tijdens de trainingen zal ik de trainer moeten overtuigen van mijn kwaliteiten. Want inderdaad, de concurrentie is groot.”


2 responses to “Concurrentiestrijd

 • Jan v d Berk

  Inderdaad Brian, de concurrentie is inderdaad groot maar dat is aan de groep om daar met de juiste instelling en mentaliteit mee om te gaan.
  Maar dat is voor jou het probleem niet toch……

 • Wil Roosen

  Het belangrijkste eerst Brian, je bent weer hersteld en op de weg terug. En je weet dat mij dat heel erg goed doet. Dat de concurrentie groot is klopt en die word nu alleen maar groter, voor de anderen. En juist tijdens de trainingen kun je dit laten zien. Gelukkig heb je je eerste minuten al gemaakt. Heel veel succes jongen.
  Dat we de wedstrijd tegen BVV hebben verloren is niet leuk maar maken jullie je daar maar niet meer druk over dat doe ik dan wel even.
  De competitie is belangrijker en nu kunnen en moeten we ons volledig hier op richten. Komende zaterdag tegen een heel lastige ploeg. Als we hier resultaat kunnen halen moeten de komende wedstrijden ons nog hoger op de ranglijst kunnen plaatsen. Ik heb gezien wat we kunnen en hierop moet je verder gaan bouwen. Natuurlijk mag je de minpunten niet vergeten want we lopen nog te vaak tegen een vroege achterstand aan, terwijl we toch een prima verdediging hebben. Ik wens je veel succes en dat we je maar weer snel terug zien in de basis.

  O ja, wist je dat Coen Moulijn maar 1,72 was. Ook een groot tengere voetballer.

  Groeten en zet hem op.
  Wil Roosen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: