‘Nog geen uitgemaakte zaak’

Hetgeen FC Chabab binnen de lijnen liet zien, stond in geen verhouding tot de staat van de accommodatie. “Armoe troef”, beoordeelde Rinse Wiekema twee containers als kleedruimte, de piepkleine kantine en het golvende voormalig oefenveld van de KNVB. “Maar die ploeg is beslist niet slecht, beschikt over veel creativiteit”, constateerde de spits, die met zijn doelpunt een wezenlijk aandeel had in de 1-2 overwinning van UNA/Brinvast op de Amsterdamse hoofdklasser.

“In de beginfase werden we overrompeld en hadden geluk dat het bij die snelle 1-0 bleef. Zij breien een beetje teveel met een uiteindelijk laag rendement. Wat dat betreft antwoordden wij als een echte topklasser. UNA sloeg toe op de juiste momenten”, aldus de naar Schijndel vertrekkende puntspeler, die bij Achilles’29 ook al zo’n belangrijke treffer maakte voor UNA. “Waar die ommekeer vandaan komt? Ik krijg de laatste tijd weer het vertrouwen en dat werkt altijd in je voordeel. Ben blij dat ik ook een daadwerkelijke bijdrage kan leveren aan een mooi afscheid.”

Son en Breugel

Om vervolgens in één adem te benadrukken dat UNA er uiteraard nog niet is. “Onze uitgangspositie is prima, maar we zullen zondag heel attent moet zijn. Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak”, weet Wiekema, die met een schuin oog echter toch alvast uitkijkt naar een confrontatie met Blauw Geel’38. “Bij ons in Son en Breugel bij SBC, ha ha”, zegt Wiekema met een link naar zijn woonplaats.


2 responses to “‘Nog geen uitgemaakte zaak’

  • Wil Roosen

    Rinse inderdaad zijn we er nog niet en zullen we komende zondag erg op onze hoede moeten zijn. Vooral de eerste minuten zijn weer van cruciaal belang, en juist hier zijn wij heel kwetsbaar. Toch wil ik jullie overwinning bij Chabab wel even complimenteren tenslotte hebben zij de laatste 7 competitiewedstrijden niet meer verloren.Ze wonnen uiteindelijk ook de nacompetitie en behaalde tussendoor ook nog eens de districtsbeker. In dit toernooi werd gewonnen van Spakenburg, AFC en Montfoort toch 3 topklassers. Dus wel degelijk een goeie prestatie. Ik ben zelf erg blij dat je de belangrijke treffer voor ons gescoord hebt. Zelf ben ik minder blij met je vertrek maar dat heb ik al eens laten weten. Hopelijk sluit je het seizoen mooi af en kunnen wij volgend seizoen in de topklasse blijven ballen. Ik wil nog niet te ver vooruit kijken maar hoop je over 2 jaar weer te zien met Schijndel in de topklasse.
    succes morgen en hopelijk in Son de beslissing.

    Wil Roosen

  • Theo van Huet, af en toe chauffeur maar een gigantische liefhebber van UNA voetbal

    Ik denk dat het zondag 3-1 wordt en dat de uiteindelijke finale in Gemert wordt gespeeld op 10 juni, lijkt me ook logisch gezien de accomodatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: