‘Geen schande’

foto Bert Stottelaar

Voor het eerst sinds zijn overgang van Schijndel naar UNA/Brinvast was een basisplaats ingeruimd voor Randy Thenu. Een doorbraak, de doorbraak? “Uiteraard wil je spelen, dus die hoop is er altijd. Maar ik moet ook realistisch zijn. Zes weken voorbereiding missen is gezien mijn situatie het slechtst denkbare wat je kan overkomen. Vooralsnog zal ik me vermoedelijk in mijn rol moeten schikken.”

Op voorhand was al duidelijk dat Thenu bij de topklasser een hevige concurrentiestrijd te wachten stond. “Het niveau van je medespelers en daarmee ook dat van de trainingen, het niveau van de tegenstanders. Het is allemaal niet alleen letterlijk minimaal een stap hoger. Niemand wil voor een ander onder doen, het maakt je scherp. Ik kan het niveau aan, dat is stap één. Het basisteam is in principe bekend, die plaatsen zijn in de voorbereiding vergeven. Als daaruit iemand wegvalt, moet je er staan als een beroep op je wordt gedaan. Goed trainen, geduldig zijn en wachten op je kansjes.”

Teveel op safe

Uitlatingen van een speler die als muziek in de oren klinkt bij de technische staf. “Die blessure was vervelend. Ben nu op de weg terug, maar ik bespeurde zaterdag tegen EVV een gebrek aan ritme, speelde nog teveel op safe naar mijn zin. Niettemin logisch, dat heeft tijd nodig. Ik mag nu niet teveel eisen. Ook niet van de trainer. Bovendien, bij dit team op dit platform op de bank zitten is geen schande”, zegt Thenu, die in het duel (1-1) met de Limburgers een kleine twintig minuten voor tijd werd vervangen door Brian Boogers. “Het stond toen 0-0 en hij scoorde de gelijkmaker in de slotfase. Het gelijk spel gaf de verhoudingen weer.” En een afspiegeling van het UNA tot nu toe. Zeker niet slecht, maar anderzijds ook nog net niet doortastend genoeg. Een beetje zoals Thenu.


2 responses to “‘Geen schande’

  • Wil Roosen

    Randy, inderdad een zeer positieve houding die menig trainer, maar ik ook zeer verwelkom. Ik heb jou afgelopen seizoen bij Schijndel zien voetballen en dacht toen al, dit zou voor UNA een aanwinst zijn, niet wetende dat jij ook daadwerkelijk naar Zeelst kwam. Welkom en ik denk dat jij voor ons van grote waarde kan zijn. Als je weer in jou eigen bekende ritme komt kunnen wij als toeschouwer nog veel van jou genieten. Over afgelopen zaterdag tegen EVV vond ik het veldspel zo dat we eens op de NUL wilde spelen. Iets wat ik heel goed begrijp zeker als je beseft dat we afgelopen seizoen bijna onpasseerbaar waren. Die wedstrijd komt gegarandeerd en ik ben tevreden over hetgeen wat we tot nu toe presteren. We moeten niet vergeten dat we tegen topploegen uit het Nederlandse ,,amateur,,voetbal spelen. De benodigde punten gaan we pakken. Ik wens jou veel succes bij jou komende doelpogingen. Mik maar op mij zit je altijd in de goeie richting.

    groeten
    Wil

  • Roel

    Ik vind Thenu een aanwinst voor Una, zijn mentaliteit en voetbalkwaliteiten zijn buitengewoon en hij zal nog van grote waarden zijn bij dit Una. Iets meer ballen aan hem geven en hij zal goed in zijn spel komen. Bij Una zullen ze zijn sterke kwaliteiten meer moeten benutten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: