Confronterend

foto Bert Stottelaar

Bij een 2-0 achterstand mocht Rinse Wiekema zondag invallen bij UNA/Brinvast. Te laat om eventueel nog iets te kunnen forceren. “Hoewel we nog wel wat kansen en zelfs een penalty kregen, waren we tegen dit JVC Cuijk redelijk kansloos. Een flinke domper. We hadden een andere herstart in gedachten”, bekent de spits die UNA na dit seizoen gaat verlaten.

“Drie weken geleden heb ik de leiding daarvan op de hoogte gesteld. Mijn privésituatie is gewijzigd. We hebben sinds mei een zoontje en ben van baan gewisseld. Daardoor ben ik in de praktijk eigenlijk alleen op zaterdag samen met mijn gezin en dat vind ik te weinig. En nu? Daar ben ik nog niet mee bezig geweest. Ik zie wel wat er eventueel langs komt dat me aanspreekt en inpasbaar is in mijn schema”, zegt de in Son en Breugel woonachtige Wiekema. “SBC? Ha, nee. Dat wordt de laatste halte. UDI’19? Omdat Bas Gösgens daar heen gaat? Daar is tot nu toe geen sprake van.”

Laatste snik

Wiekema (28) zegt nog een paar maanden volle bak te gaan met UNA. “Toen ik mijn besluit kenbaar maakte, zei ik meteen dat dit niet betekent dat ik stop met voetballen. Ik ga voor een andere uitdaging, maar zal me tot de laatste snik inzetten voor deze club. De nederlaag in Cuijk was heel confronterend. Maar dat betekent niet dat het boek Topklasse dicht is. Het was, is en blijft moeilijk, maar niet onmogelijk. We hebben een reeksje nodig”, denkt de aanvaller, die voor de tweede keer dit seizoen op de bank zat. “De komst van Tim Strijbosch heeft daarin ook meegespeeld. Tja, het is aan de technische leiding. Als er een beroep op me gedaan wordt, zal ik er staan.”

foto Thijs Meeuwsen


6 responses to “Confronterend

 • vlemmix

  Rinse, hoe dan ook: je blijft voor mij een kanjer. Als voetballer en als mens! UNA/B mag zich gelukkig prijzen met spelers zoals jij.
  Thieu Vlemmix.

  • Wil Roosen

   Thieu, daar ben ik het helemaal mee eens.

  • Arie Eliëns

   Ja, Thieu, Rinse is in ieder geval een speler die voorop gaat in de strijd. Voor mij valt hij onder de categorie UNA-man.
   Strijd, die heb ik zondag de eerste helft niet gezien. Wat een slappe hap. Zo begin je niet aan een wedstrijd. Het word tijd dat Ritchie Anpong en Mickey van Hooft weer eens starten in de basis,
   dan is het in ieder geval vanaf minuut 1 gas erop en komen we misschien eens op voorsprong, zodat we niet iedere keer achter de feiten aan hoeven te lopen. Verder denk ik dat iedereen het met me eens is, dat een speler die niet in de wedstrijd zit, gewoon gewisseld moet worden, gezien de brede selectie die we hebben.
   Ook Niek van Boekel als hij een mindere dag heeft. Het teambelang boven alles! Iedereen praat erover, maar ik zeg het!
   Desondanks geloof ik er nog in, maar het zal moeilijk worden.
   Gr. Arie Eliëns

 • Wil Roosen

  Rinse, ik hoorde vanmorgen in de maandagochtendploeg dat je UNA gaat verlaten. Persoonlijk vind ik dit zonde, voor mij was je toch altijd een speler die ik graag (en nog steeds) zag voetballen. Dat je niet altijd kon laten zien wat je wel kan heeft te maken met blessures en het niveau waarop wij nu spelen. Jij speelt voorin op een eiland en bent afhankelijk van hetgeen jij aangevoerd krijgt. De afgelopen jaren bij UNA heb je dat gedaan waarin een spits goed moet zijn en dat is scoren. Mede dank zij jou staan wij als vereniging daar waar wij nu staan te voetballen, de topklasse. Helaas hebben deze blessures jou parten gespeeld en kon je niet altijd dat brengen wat je wel kon. De komst van Tim wil niet zeggen het einde van Rinse, tenslotte hebben jullie ook samen bij UNA de voorhoede gevormd. Het niveau is duidelijk hoger en we moeten ook niet afhankelijk zijn van 1 spits. Jullie, en daar bedoel ik ook Brian mee kunnen ons toch nog in de topklasse houden. Ik heb daar alle vertrouwen in. Daar is niet iedereen het met mij eens maar dat zei dan zo..
  Jou instelling is voorbeeldig en ik citeer,,,, De nederlaag in Cuijk was heel confronterend. Maar dat betekent niet dat het boek Topklasse dicht is. Het was, is en blijft moeilijk, maar niet onmogelijk,,,, klasse dat je zo denkt.
  Als we dit allemaal denken gaan we het ook redden.

  Maak een goeie keus voor het vervolg van je voetbalcarrière, en het is echt wel leuk om te stoppen waar je begonnen bent.

  ik wens jou heel veel succes met je nieuwe baan maar nog belangrijker is het plezier wat je gaat beleven met je familie. O ja, is je zoon al lid van UNA?

  Groeten
  Wil Roosen

 • Bert

  Als de vader van Jeroen Stottelaar wil ik me bij bovenstaande schrijvers aansluiten. Waar is de “over mijn lijk”” mentaliteit die we aan het begin van het seizoen lieten zien tegen tegenstanders als Papendrecht, Volendam, Eindhoven etc.

  Eerlijkheid gebied me te zeggen dat we als UNA zijnde niet op kunnen boksen tegen clubs met een begroting die vele malen die van UNA overtreft. Voetballend en naar de spelers kijkende heb ik wel het idee dat we met de juiste instelling het een heel eind kunnen schoppen in de TOP-klasse en ons hierin kunnen handhaven.

  Verder ben ik het helemaal met Arie eens dat spelers die niet presteren gewisseld dienen te worden, ongeacht om wie het gaat. Dit zorgt ook voor onvrede binnen de spelersgroep. De selectie is breed genoeg om spelers te wisselen.

  Ik hoop dat we met z’n allen de geest weer vinden, de schouders eronder zetten en dat we er vanaf zondag weer helemaal voor gaan met 200% inzet. Laten we de rest van de TOP- klasse zien dat met Zilst niet te spotten valt.

 • Theo van Huet

  Rinse !!! Je hebt je hart gevolgd tav je gezin en wellicht(!) de toekomst.
  Ik betwijfel het Rinse (1) Bij Una kun je alleen maar beter worden, jouw reactie vermogen moet 10% omhoog en dat heb je in je, met jouw groot lichaam moet je daar veel meer uithalen. Bij jou is hetzelfde als een keeper, in de 16 is de keeper de baas maar ook jij …………….in de 16……kun jij de “baas” spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: