Bewegingsdeskundige

foto Peer Somers ©

De goden verzoeken willen ze niet bij UNA, dus hardop zullen ze in Zeelst (nog) niet roepen dat de vlag uit kan. Maar het moet raar lopen als de ploeg van Bas Gösgens straks niet met een ticket voor de Topklasse kan zwaaien. “Min of meer mogen we er wel vanuit gaan dat UNA kampioen gaat worden, zeker na de onverwachte nederlaag van OJC bij Schijndel. Laat ik het anders stellen: het zou heel slecht zijn als we een gat van acht punten nog prijsgeven. Snel zelf zoveel mogelijk punten pakken, dan heb je met die andere teams ook niets te maken”, probeert Niek van Boekel het initiatief in eigen handen te houden.

De 21-jarige middenvelder verwacht dat het midseason-dipje van UNA verleden tijd is. “We hadden even met schorsingen en blessures te maken en bovendien zijn twee spelers in december vertrokken. Toen bleek dat onze selectie toch niet heel breed is. Maar inmiddels zijn we nagenoeg weer compleet”, zegt de speler die vijf jaar deel uit maakte van de PSV-jeugdopleiding. “Net toen ik over moest naar de B-junioren, werd het B2-team opgeheven. En ik hoorde niet bij de spelers die vanuit de C1 direct naar de B1 mochten. Aan een jaartje ‘uitlenen’ aan clubs als RKC, Eindhoven en FC Den Bosch had ik geen behoefte. Ik wilde dan maar liever terug naar mijn oude clubje.”

Geen verkeerde keuze, want de geboren Zeelstenaar ontwikkelde zich voor zijn achttiende al tot basisspeler van de hoofdklasser. “Je speelt hier toch op een heel behoorlijk niveau. Dat betekent niet dat ik de deur naar een BVO definitief heb dichtgeslagen. Als er zich iets aandient, zal ik daar zeker naar luisteren. Anderzijds zit ik volgend jaar in mijn laatste studieperiode en daar zal mijn aandacht – naast het voetbal bij UNA – voornamelijk naar uit gaan. Als ik slaag ben ik bewegingsdeskundige. Op het veld ook? Ja, die vergelijking klopt inderdaad wel een beetje.”

De gesprekken zijn nog gaande, maar Van Boekel gaat ervan uit dat hij UNA trouw blijft. “Ik wil graag in die Topklasse spelen en als dat met UNA kan, dan ben ik tevreden. Ja, wij hebben zeker iets te zoeken in die afdeling. Tegen sterke ploegen is UNA meestal op zijn sterkst. Met wellicht een paar versterkingen erbij, kunnen wij dat niveau zeker aan.” Maar nu eerst even zorgen dat UNA ook daadwerkelijk promoveert. “Precies. Zondag tegen Venray. Thuis hebben we van die club nog niet gewonnen. Daarin ligt zodoende een dubbele uitdaging.”


One response to “Bewegingsdeskundige

  • Wil Roosen

    Niek, allereerst heel veel succes met je opleiding. En als je net zo veel inzet hebt voor je studie als die op het veld gaat dat zeker lukken. Ik heb vandaag de wedstrijd gezien en ik ben het helemaal met jou eens dat wij als UNA wel degelijk kansen hebben in de Topklasse. Dat we even een dip hebben gehad hoort nou eenmaal bij een voetbalseizoen. Gefeliciteerd met je doelpunten en ik hoop dat je voor UNA nog heel vaak mag scoren. Blijf lekker in Zeelst en we kunnen nog een hele mooie periode tegemoet zien. Klasse jongen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: