‘Heel moeilijke keuze’

Na een carrière die hem langs clubs als Feyenoord (jeugd), RKC Waalwijk, RBC Roosendaal en Baronie voerde, heeft Sjoerd Schrier besloten in ieder geval voorlopig een punt te zetten achter voetballen op niveau. Werk en gezin krijgen in deze fase voorrang van de 27-jarige Roosendaler. “Voor mijn maatschappelijke toekomst is dit de beste keuze.”

Schrier geeft toe dat hij het groepsgebeuren en de wedstrijden nu al mist. “Het was een heel moeilijke keuze, maar een en ander is gewoon niet te combineren. Voor mijn werk als personal trainer moet ik ook in de avonduren beschikbaar zijn. En die job wil ik verder gaan uitbouwen. Daarnaast heb ik eveneens te maken met de gezinssituatie. Altijd heeft alles in het teken van mijn voetballoopbaan gestaan. Nu niet meer.”

Honderd procent definitief is het boek echter niet dicht. Bij Dongen, de club waarnaar hij is overgeschreven, biedt de leiding Schrier nog altijd de mogelijkheid om op termijn toch weer aan te sluiten. “Bijvoorbeeld wanneer ik over een tijdje behoefte zou hebben om mee te trainen. Maar vooralsnog speelt dat niet. Ik ben overigens nog fit genoeg. Vanwege mijn werk en de trainingen die ik geef aan een voetbalschool in Roosendaal, maar ook omdat ik voor mezelf soms nog wat doe. Ik ben veel met sport bezig.” Met het oog op volgend seizoen wil Schrier zich richten op het samenstellen van een vriendenteam. “Gewoon ongedwongen, zonder verdere verplichtingen ergens een balletje trappen. Het voetbalspel op zich zal altijd blijven kriebelen.”

Lees ook: ‘Stoppen of Dongen’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: