Grondgedachte

foto Robert Janzen

Toen de euforie omtrent de 2-4 zege bij Dongen en het daaraan gekoppelde klassenbehoud wat was weggeëbd en hij de uitslagen van de overige duels vernam, deden sommige resultaten hem de wenkbrauwen fronsen. Dus op de vraag of DESK zondag tegen EHC het gaspedaal gaat indrukken, hoefde Ad van Seeters geen seconde na te denken. “Iedereen die mij kent, weet hoe ik in elkaar steek. Ik vind dat je altijd verplicht bent om de sportieve plicht te vervullen. Meer dan dat zelfs en niet alleen met woorden.”

De coach van DESK zegt zo hoog mogelijk te willen eindigen. “Dat is niet zomaar een kreet, dat is mijns inziens de grondgedachte als je aan sport doet. Ook een verplichting naar je supporters toe. Bovendien hebben wij in dit geval nog wat goed te maken tegen EHC, want uit kregen we een flink pak slaag (5-0).” In Dongen zag Van Seeters ‘eindelijk’ terug waar hij al tijden op hamert: meer effectiviteit bij het afmaken van de kansen. “Over de manier waarop wij voetballen ben ik best tevreden. In de uitvoering kan en moet het nog beter en daar blijven we aan werken. Ik wil dat mijn teams spelen om te winnen en niet om niet te verliezen. En dat zie je vervolgens ook terug in het aantal kansen dat wij creëren. Tegen Dongen benutte DESK er vier van de zes en dan is het simpel: dan win je. En als je dat vaak doet word je kampioen, zie UNA.”

Op de geschorste Bink na beschikt Van Seeters zondag over een complete groep. Bij winst van EHC hebben de Limburgers zich verzekerd van deelname aan de play-offs. Bij ieder ander resultaat, gloren op basis van de eindklassering mogelijkheden voor Dongen en De Valk. En bij een Kaatsheuvelse zege wellicht zelfs voor UDI’19. DESK lijkt hoe dan ook kansloos voor een prijs vanwege het doelsaldo.


2 responses to “Grondgedachte

  • Sjaboe

    In Hoofdklasse B zijn al hele rare uitslagen geweest en met die kennis kan het zomaar gebeuren dat DESK de derde periode wint…
    Als Blauw Geel’38 en UDI’19 opeens hard onderuitgaan en DESK wint met grote cijfers (5-1 is niet vreemd in Hoofdklasse B) dan kan DESK zomaar de derde periode binnenhalen… Deurne moet op bezoek bij UNA en De Valk gaat het moeilijk krijgen tegen Papendrecht dat vecht tegen degradatie! En als Dongen nipt verliest van Meerssen…
    In hoofdklasse B is nog alles mogelijk!
    http://bit.ly/kGdt5y

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: